Foto: Gotsaga.com

 

– Grunnet uvettig bruk av båter, kajakker og kanoer. Liten kunnskap om hvor farlig storhavet  langs kysten og  fjellet er, setter mange turister livet på spill i Norge. Men det er fler som tror at det er sånn det skal være fordi det er nesten på samme måte i reklamene fra http://www.visitnorway.com/ sine sider.

Men man må ikke være hjernekirurg for å forstå at du blir veldig dø av å falle tre hundre meter…

I fjor sommer var en gruppe tyskere- bare noen få hundre meter fra en flokk moskusokser på Dovrefjell- Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble drept. Dyrene veier mange hundre kilo og er selvsagt livsfarlige, og de løper raskere enn et menneske.

 

Foto: midtnorsknatur.no

 

Sommeren 2011 vil ikke bli noen unntak dssverre, heller tvert i mot. Det blir redningsaksjoner etter turister både til lands og til vanns.

Er ikke det en av primæroppgavene til http://www.visitnorway.com/ å fortelle om norske farer, norsk natur som byr på både vakre fjell, dype daler og fantastiske fjorder? Nydelige opplevelser for alle i alle aldre, men altså også meget risikofylt om man ikke tar forehåndsregler.

14 mennesker, de fleste turister har omkommet etter rafting i Sjoa. Alle reiste på eget ansvar uten guidet kjentmann.

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/-bedre-informasjon-kan-forhindre-doedsulykker-3254188.html

I Romsdalen kaster adrenalinhungrige turister seg utenfor stupbratte fjellsider, og risikerer livet, eller havner på ei fjellhylle som redningsmannskap og helikopter må hjelpe ned. Om de er i live.

Norge er et av de vakreste, men kanskje også blant de farligste landene i verden. I hvertfall for turister som ikke bruker nok tid på å rekognosere, planlegge og sikre seg selv og utstyr før de legger ut på oppdagelses tur.

Jeg mener det må være tjent for http://www.visitnorway.com/ å gi advarsler å gode råd i sine reklamekampanjer.

Deres hovedmål er jo å tjene penger, og det er mye mer å tjene på fornøyde turister som kommer igjen og igjen. Enn de som blir sendt hjem i en kiste…

 

 

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10095270

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10094970

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
«Knokkel-sex» er turn off

Foto: boycevoice.com   - Jeg synes Fotballfrue Eriksen må få lov til å gjøre som hun vil på egen blogg,...

Er du redd for å bli gammel og syk?

Er du redd for å bli gammel og syk? Bor du i Norge så har du all grunn til det...

Lukk