Norsk Folkehjelp rydder miner i Sør Sudan. EN meget viktig men farlig jobb for innbyggerne i verdens nyeste land. 

– Miner som ligger igjen etter en krig forårsaker mange grusomme dødsfall og skader. Men i tillegg utgjør de også åpne sår i landskapet, de legger beslag på land som mennesker ellers kunne ha utnyttet. Vi besøkte områder i Sør-Sudan som Norsk folkehjelp har ryddet for miner, og så hvordan dette påvirket menneskene som lever der.

Foto: nrr.org

Her finner du diverse fra auksjonen som du kan gi din pris på,  som går til TV- Aksjonen 2011.

Norsk folkehjelp begynte med minerydding i 1992, og bruker i år rundt 250 millioner kroner – litt under halvparten av sin internasjonale virksomhet – på området.

Årets aksjonsleder Kari Bucher er stolt av å lede TV-aksjonen 2011.

– Dette er verdens største innsamlingsaksjon, påpeker hun, målt i antall frivillige og innsamlede midler per person.

Og dette er tall som imponerer internasjonalt.

– Når jeg forteller folk i humanitære organisasjoner i utlandet at vi kan samle inn rundt 200 millioner kroner på én dag vil de knapt tro meg, skyter Neergaard inn.

– Allerede nå er alle i TV-aksjonssekretariartet på plass, fortsetter Bucher, og vi setter snart i gang med å rekruttere fylkesapparatet.

Og vil du være en av de rundt 7000 frivillige som skal jobbe med TV-aksjonen i år, kan du melde deg til tjeneste i neste runde.

– De frivillige rekrutteres av fylkesorganisasjonene, og vil fordeles på 430 komiteer – én i hver kommune, forklarer Bucher.

– Å bli skadd, lemlestet eller drept av mine er dessverre en realitet for svært mange uskyldige sivile verden over. I Norge er dette bare noe vi hører om i nyhetene. Vi kan allikevel gjøre så veldig mye i fra vår trygge havn. Meld deg på som bøssebærer og gjør en god gjerning for de som har minst fra før.

Se video og meld deg på som bøssebærer der du bor her.

Kronprinsfamilien har engasjert seg i TV-aksjonen helt siden bryllupet i 2001. Kronprins Haakon møter i jakke fra Norsk Folkehjelp og med et nysgjerrig blikk på det som skjer.

– Tenk deg hvis det skulle være miner fra Sognsvann til Ullevålseter. Sånn er det for veldig mange mennesker. Nå har vi muligheten for å gjøre noe for andre, slik at hverdagen kan bli bedre for dem, sier kronprins Haakon.

Husk å ha kontantene klare når det ringer på din dør, søndag 23. oktober.

Programledere for TV Aksjonen på NRK er  Haddy N’jie og Erik Thorstvedt.

 

Vargas

 

Kilde

 

NRK.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan verden gå konkurs?

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sc4HxPxNrZ0[/youtube] Nei, det kan den nok ikke. Men verden står i fare for å gå inn i en...

SEX- Hva skal til for at du får det som du vil?

Du går med en et brennende ønske og en våt drøm om å få være sammen med to gutter på...

Lukk