Hvis man tar et raskt lite dypdykk i hva TV-kanalene har på menyen høsten 2013 er det mange som har all grunn til å glede seg. TV2 ser ut til å komme best ut, mye pga rettighetene til alt av engelsk fotball.

Allikevel er det NRK som har de enkeltstående programmene som samler fleste seere. Både «Nytt på Nytt», «Tore på Sporet», og Eurovisjon Song Conntest» samler flere enn en million seere. De to sistnevnte kommer dog ikke til høsten, men til neste år.

– Av ulike årsaker ser vi nordmenn stadig mindre TV, enda tilbudet blir bare bedre og bedre jo flere kanaler vi får. Tidsklemma, fritidsaktiviteter, Internett, Sosiale medier og et noe mer sosialt liv der man går ut sammen med venner, må ta deler av skylden for at vi velger andre gjøremål enn TV-titting. Mange tenåringer ser svært lite på TV, de har som kjent laptopen i fanget.

Foto: Flickr/ Gal Mor


I første halvår av 2012 så 20-29 åringene 159 minutter TV hver dag- litt over to og en halv time. Første halvår 2013 er tallet redusert med 16 minutter.

– Også i aldersgruppen over er fallet tydelig. 30-åringene brukte tolv minutter mindre på tradisjonell TV-underholdning. For deg som uansett har planer om å sappe innom en eller flere av de mest kjente kanalene, så er dette noe du har å glede deg til.

NRK, kunne kanskje ha sendt sommerens store happening, «Sjøkurs» minutt-for-minutt i reprise og kommet godt unna med det, men noen hadde nok satt ned benet raskt da. «Skavland,» «Nytt på Nytt» med ny kvinnelig programleder etter Linn Skåber, nemlig Ingrid Gjessing Linhave blir å se denne høsten.

«Stjernekamp» med idrettstjerner fra hele landet i fra mange forskjellige grener er alltid populært.

– Samtidig er det all grunn til å tro at valg-sendingene blir godt besøkt av både NRK og TV2. NRK har også den årlige TV-aksjonen som i oktober i år skal gå til inntekt for «Folkehelsen» med tema Demens, «Ingen tid å miste» er den kalt i år.

TV2 har en rekke flaggskip de setter på vannet så snart sommeren er over.

«Farmen», «Skal vi danse» og «The Voice» er sikre kort på en solid hånd hos den største kommersielle kanalen. Nytt i år er «Stjernene på slottet» som kan slå godt an hos et voksent publikum.

– Den engelske fotballen kan man ikke komme utenom, siden TV2 satser knallhardt på sendinger fra ball-øya. Ikke mindre enn 455 kamper fra TV2s nye Sport Premium plattform, fra august til mai kommende sesong. Kanskje du like godt kan begynne å se på fotball?

TV3 er og blir en lilleputt i denne sammenhengen. De har en dyktig kokk i Eivind Hellstrøm, og et lite spar-Ess i smellvakre Triana Iglesias sitt hjertebarn, Paradise Hotel.

Tar vi med de gamle traverne som «Charterfeber», «Robinson,»  «Masterchef» og «Luksusfellen», så er vel det TV3 har på menyen. Lite, men godt kan man vel si.

– TVNorge har klart å henge med etter neglene. Anne Kath floppet fullstendig, og det har ikke en så liten kanal som TVNorge råd til i kampen om TV-seerne. De har ikke de helt store kanonene, men gjør stadig gode valg.

«Brille», populært fra NRK med Bård og Harald skal nå til TVNorge, et klokt valg av kanalen.

Fra før kjenner vi «71* Nord,» som kommer med ny sesong til høsten, det samme gjør » Brødrene Ylvis,» og «Asbjørn Brekke-show».

– Om du husker å ha sett Per Heimly og Ari Behn gjøre mye rart på TV, så er det helt riktig. Den gang riktig nok på NRK, men de skal nå fortsette med å gjøre enda flere merkelige ting fra fjern og nær. Et program som vi på stående fot anbefaler, på TVNorge til høsten.

Godt å vite at det er noe for enhver smak på TV når høstmørket siger på og kulda setter inn for alvor.

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik bytter du bank, det kan være mye penger å spare

De aller fleste nordmenn med lån, kjenner til rutinene som skal til får å bytte bank, det er like enkelt...

Vink Kjerring, Vink!

Hørt i fra en av småbåtene som følger NRKs "Sjøkurs" på vei nordover. Gubben bak navigeringen vil ikke at kjerringa...

Lukk