Nå starter TV krigen. Høsten er som kjent den tiden de fleste ser mer TV, og da starter de største kanalene på sine sikreste kort.

Landet største tv-kanal heter NRK1 og samler to av fem seere over tolv år hver dag. TV 2 på sin side samler like under én av tre.

De to store bør ikke føle seg for trygge da det er mange nye kanaler som satser store summer for å ta markedsandeler fra de største. Det er ingen tvil om at det er mye penger i å ha et stigende antall TV seere.

Hva kan man forvente denne høsten?

På TV Norge får du sett «71 grader nord», «Ylvis» og «Hvem kan slå Aamot og Kjus», samt «fire stjernes middag» som kommer med en ny runde om ikke lenge.

– NRK vil kjøre sage på sin egen «Gullrekka» med «Nytt på Nytt» og «Skavlan» i spissen. «På Løvebakken» er tilbake på søndager, i tillegg kommer NRK å kjøre knallhardt på vintersport når den tid kommer.

– Så langt kan man trygt kalle fredagskvelden veldig kjedelig da det ikke er noen nye program. Det er fordi at disse programmene har gitt høye seertall tidligere, og da tør ikke TV selskapene å endre disse flaggskipene.

TV2 kjører minst like safe med «Farmen» og «Skal vi danse» som sine to viktigste program denne høsten. I tillegg kommer «Jakten på kjærligheten» der bønder rundt om i Norge søker etter den rette.

Hvem som vinner TV krigen er ikke avgjort, det er opp til deg. Menn og kvinner har forskjellig smak når det kommer til TV kvelden, og derfor blir det til at man sitter og «sapper» litt mellom kanalene.

Hvis man ikke har to TVer da. Da kan man sitt i hvert sitt rom og se hvert sitt program.

Ikke lenge siden man hadde kun NRK.

Sånn sett var det veldig mye enklere før, da hadde man bare ett alternativ og det var Rikskringkastingen.

NRK overlever pga den stadig mindre populære lisensen, de kommersielle kanalene tjener store summer på reklamefinansiering.

Du kommer til å tilbringe mange timer foran TV i løpet av høsten og vinteren, da er det like greit at det er noe ålreit å se på også.

Norske ungdommer ser elleve prosent mer på tv i år sammenlignet med samme periode i fjor. Dette gjelder aldersgruppen 15-29 år, og økningen er størst blant gutter.

– I følge Trygg Bruk-undersøkelsen, bruker tenåringer nesten syv timer daglig på ulike medier.

Gjør om den uvanene at TV bare står på når du er i stuen. Venn deg til å slå av om du ikke skal se på noe spesielt program.

Kilde: Fom.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mens vi venter på at kloden skal bli slukt av sola…

Miljøforkjempere har i lang tid sagt at det er menneskeskapte utfordringer og problemer som forurensninger og  misbruk av naturens ressurser som...

Big, plumpy and sexy girls finaly on the front pages

Alt for lenge har vi sett skinnmagre kvinner som modeller på de fleste "catwalker" og som førstesidestoff i diverse motemagasin...

Lukk