For noen få tiår siden, var det to typer underholdning, om man ikke skulle underholde seg selv. TV og radio. Og kun det. Nå kan du høre radio via TV. Du vet vel det?

Noen gikk på bingo, andre gikk på kino, men skulle man underholdes hjemme var det ikke andre enn NRK man kunne se eller lytte til. De fleste savnet vel neppe så mye mer heller.

Nå har du snart DAB-radio, som gir deg et enormt antal radiokanaler, med kvalitetslyd. Tiden vi søkte etter et skurrete Radio Luxemburg, for å få noen pop-toner å lytte til, er ugjenkallelig forbi. Dessverre vil sikkert noen si.

Ergo Sum! (Hence I exist!)

Wasfi Akab via Compfight

Det beste mange visste om før i tiden, var 1. desember, da Jens Petrus «skomaker» Andersen skottet på oss over brillekanten, fra skomakergatas hjørnebutikk. «Alle» elsket «skomakergata» og gjør det fortsatt. Seertallene fra den gang er ikke tilgjengelige for oss, men vi kan ikke annet enn å tro at de var skyhøye.

NRK var jo uten konkurranse for de aller fleste. Noen tusen søringer, fikk inn SVT og kunne dermed doble utvalget TV-kanaler. Hurra.

Vi skriver 2017 og verden er i stadig endring. TV-underholdningstilbudet har aldri vært bedre, derfor har konkurransen også blitt langt tøffere. Kall det gjerne «krig»om seerne. Fordi stadig flere ser TV via internett, eller via kabel til TV´n, uten å ha kanaler. For å unngå den omstridte NRK-lisensen.

Netflix, Viaplay, TV2 Sumo, HBO eller apper av ymse slag, som gir deg tilgang til all verdens underholdning som Jens Petrus og vi andre ikke kunne drømme om – den gangen. Legger du til alle de andre; TV2, Canal Digital, GET og Altibox. Har NRK så mange tøffe konkurrenter at det er overraskende at de fortsatt holder tritt, der oppe på Marienlyst.

Skjønt, det gjør de jo ikke. NRK er i endring, slik TV2 har vært i lengre tid. Rikskringkastingen skal flyttes, så snart kringkastingssjefen finner egnede lokaler. Lykke til med den jobben, Thor Gjermund Eriksen.

Politikerne har endelig skjønt at regningen knyttet til en av mange TV-kanaler ikke blir akseptert. Nå vil Erna og co dra inn millionene via en TV- eller underholdningsavgift. Om den blir rimeligere enn den forhatte lisensen? Neppe.

Uansett hvilken underholdning du velger, så bør du legge på minne at det er folk som gjør sitter ytterste for at du skal bli underholdt, like, elske og la deg engasjere i det som blir produsert. Enten det er sport, film, serier eller musikk.

Skomakergata må sees på NRK.no, for de spesielt interesserte. Det går for sakte og er ikke «bra nok» i 2017 sies det. Men du like kanskje «Snøfall?» Du var ikke alene, en fantastisk barne-TV som gikk rett hjem hos mange. Derfor skal man kanskje ikke irritere seg så voldsomt over politikernes higen etter å få inn penger heller.

For det koster å lage kvalitet. Kanskje er det derfor Norsk RiksKringkasting aldri svikter, når de skal legge forholdene til rette for at barna skal bli underholdt, på deres egne premisser. Av andre barn. NRK er fortsatt et hestehode foran alle andre.

Takk, NRK!

 

Vargas

Tags: DAB-radio, NRK, Skomakergata

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dårlig økonomi? Les!

Januar er en av flere måneder mange nordmenn er blakke etter en heftig handle-orgie. I julen er det lett å...

Ja-maten du ønsker å spise i 2017

Slanking står på programmet for de fleste når vi skriver et nytt år. Igjen er treningsstudioene smekk fulle av treningsvillige,...

Lukk