TV2 – en sex-bastion? I Norges største mediehus, TV2 med hovedkontor i Bergen, og med lokaler og studio på Karl Johan i Oslo, har det ulmet bak kamera i flere år – skal man tro ryktene som nå blir offentlig kjent. 

Lest? Porno-bruk årsak til mange overgrep

Med bakgrunn i den internasjonale #metoo-kampanjen, var det som et bombe gikk av – da det ble kjent at TV2 har en svært dårlig arbeidskultur. Kvinner har blitt tafset på, sjikanert og trakassert i mange år, av menn som trodde det var greit å kjøre hele hånden opp under skjørtene – på sine kvinnelige kolleger.

På hvilken arbeidsplass er det innafor?

Med fare for å tråkke noen uskyldige på tærne, vil ikke denne artikkelen inneholde navn eller bilder av noen av de impliserte, men ikke tro vi ikke vet hvem dere er.

Forfatter, live-reporter, journalist og TV2-personlighet, Trude Teige er den siste som velger å ta bladet fra munnen. TV2 var en mannsdominert arbeidsplass der det seksualiserte språket var en del av arbeidshverdagen.

TV2 - en sex-bastion?

I følge Nettavisen, skal Trude Teige etter lang tids sykdom ha valgt å satse på forfatteryrket, framfor å fortsette i tv-kanalen med mannlige ledere. Ledere som hadde en lederstil og hersketeknikk som gikk utover flere av damene som ble ansatt.

TV2 – en sex-bastion?

Bråket i TV2 startet da medieprofiler Aleksander Schau skrev en rekke Twitter-meldinger, om hvordan det hadde vært å jobbe i TV2 gjennom flere år. Der seksuell trakassering fra menn – til kvinnelige kolleger var den røde tråden. TV2 ledelsen kom endelig på banen og innrømte at de visste om fem tilfeller av seksuelle tilnærmelser, som hadde blitt rapportert.

I følge Trude Teige som skrev bok om forholdene i TV2 så langt tilbake som 2009, skal en mannlig sjef har ordlagt seg på denne måten:

Kvinner på denne kanalen skal være slik våre kvinnelige seere drømmer om å være: Proffe, dyktige, velpleide, velkledde og pene. Og de skal være slik at våre mannlige seere får (..) våte drømmer

Nettavisen

Lett å forstå at det ikke kunne være lett å være kvinne, ansatt i TV2, med en kåt drittsekk som sjef. Tragedien i Norges største kommersielle tv-kanal ser ikke ut til å være over. Flere mannlige ansatte vurderer fortsatt sine stillinger på bakgrunn av #Metoo kampanjen, som har rammet flere titalls kjente institusjoner, men der TV2 utvilsomt har vært hardest rammet.

Lest? Ikke rør meg!

En svak ledelse som ikke har tatt utfordringene på alvor, bør nå ta ansvar, finne det fornuftig å trekke seg tilbake, og la andre få styre TV2-skuta. Her burde hoder ha rullet for lenge siden.

Et mediehus med flere hundre ansatte, må ha sterke ledere som respekterer alle sine ansatte, fra konsernsjef, til vikarer og vaskepersonell, mellomledere og direktører. Hvor det har sviktet i TV2, kan man bare gjette seg til. Dessverre har aksepten for å være mannssjåvinist vært større – enn ønske om å være en god kollega mellom ulike kjønn.

En bedrift så stor som TV2 må styres fra toppen.

Alle ledere på alle nivåer burde åpenbart hatt nulltoleranse for sexfiksert munnbruk, sjikane og seksuelle overgrep. Alle ledere som observerte, visste om eller fikk slike saker i fange, burde ha tatt grep på et langt tidligere tidspunkt.

Et tankekors at ikke annonsørene har trukket seg vekk fra TV2, som her har framstått som sex-bastion, uten kontroll på sine ansatte. Råtne epler som forsurer et arbeidsmiljø finnes over alt  – problemet forsvinner aldri, før sterke nok ledere tør å stå fram for å få fjernet dritten.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jakter du den perfekte orgasme?

Jakter du den perfekte orgasme? Kvinner og menn har sin egen måte å jakte orgasmen på. De fleste lykkes kanskje...

Lukk