Sjansen for å få et sunt og vellykket svangerskap er størst dersom unnfangelsen skjer innen seks måneder etter en ufrivillig abort, viser ny studie.

– Kvinner som ønsker å bli gravid igjen etter en ufrivillig abort, bør ikke miste motet, sier forskningsleder Sohinee Bhattacharya ved universitetet i Aberdeen til BBC News.

Hun er en av forskerne bak en omfangsrik studie som har tatt for seg data fra over 30.000 kvinner samlet inn mellom 1981 og 2000.

  • Undersøkelsen viser at hos kvinner hvor en ny unnfangelse skjedde innen seks måneder etter en abort, var risikoen minst for såvel en ny abort, som fosterdød eller svangerskap utenfor livmoren, såkalt ektopisk svangerskap.
  • Unnfangelse snart etter en ufrivillig abort minsket i tillegg risikoen for keisersnitt, prematur fødsel og lav fødselsvekt hos babyen, sammenlignet med kvinner som ble gravid igjen mellom seks måneder og ett år etter abort.

Forøvrig så synes jeg en gravid kvinne ofte kan være det mest sexye som finnes, og det har jeg flere menn meg med på. Jeg er allikevel veldig klar over at de fleste kvinner som er kommet langt i et svangerskap føler seg minst av alt sexy-

                                        

Les hele artikkelen på NRK.no

http://www.nrk.no/programmer/tv/puls/1.7238853

                                                                                 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er regjeringen på gli?

  Det er merkelig at ikke regjeringen skjønner at dette er upopulært, og snur i en så viktig sak! Granvinfjorden blir...

Trekk ut nå!!

  NORSKE SOLDATER I NYE KAMPER Soldatene fra det norske mentorbidraget (OMLT) var på patrulje ved landsbyen Qutani sammen med...

Lukk