Underholdning er mer enn bare Netflix. TV-underholdningen har endret seg enormt de siste tiårene. Streaming har endret vanene våre på flere måter. Nå kan vi se hva vi vil, når det passer oss best.

Estimated reading time: 4 minutes

Netflix

For bare noen få tiår siden, gikk vi glipp av Derrick om vi kom hjem litt etter sendetid. Ikke hørt om Derrick? Det var Detektimen, rundt 1960 – 1970, på NRK1. Den gang det var kun én TV-kanal. Men det var fargefjernsyn, altså. Vi er ikke hundre år heller, da.

Nå kan vi vrake og velge mellom et tjuetalls kanaler med såkalt lineær-TV. I tillegg kommer HBO, Netflix og de andre store kanonene som serverer film og serier hele året gjennom. Underholdning er mer enn bare Netflix, er det ikke det, da?

Lest denne? Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen

Den skal skrive god bøker den forfatteren som skal leve av sine tekster. Unge nordmenn velger vekk tekst, bøker, blader og blogger. De vil heller ha levende bilder som film og serier, podcaster og musikk. Da sliter vi som lever av å skrive, nå og i uoverskuelig framtid – om vi ikke klarer å bergta vårt publikum.

Akkurat Netflix er kanskje et dårlig eksempel, fordi den største og rikeste strømmetjenesten har fått endel kritikk. Kritikk som går på manglende kvalitet på hva de produserer selv. Den koreanske suksessen “Squid Game” er vel unntaket som bekrefter regelen.

Dalogna-utfordringen skal være et populært tema allerede, også blant norske skoleelever.

Underholdning er mer enn bare Netflix.

Underholdning

Du har selvsagt sett “Papirhuset“, “The Crown“, “Peaky Blinders“, “Breaking Bad” og “The Darkest Hour“. Alt dette fantastisk underholdning, nettopp på Netflix. Men det er så mange andre gode måter å bli underholdt på og.

Vi ble imponert over innholdet på STRIM, billig er det. Verd å sjekke ut. Underholdning er mer enn bare Netflix. Man må bare lære seg og løfte blikket. Se utenfor skjermen og sin egen navle.

Film er dessuten best på kino.

Lest denne? Slik får du billigere TV-underholdning

hva er god underholdning for deg? Må man underholdes fra en skjerm? Kan man ikke gå på fotballkamp? Se på kunst, gå på biblioteket og lete etter en god bok som bare eldre over 70 år har hørt om. Eller når var du i et teater eller i en konsertsal sist? Ikke gro fasit i sofaen. Kom deg opp, ut og reise, lev livet og underhold deg selv.

Hva er den beste underholdning for hele familien? Brettspill, selvsagt. Hva er vel høsten uten et skikkelig slag Monopol, Yatzy eller kanskje kortspill? Når la du ekte kabel sist? Med en kortstokk? Eller er det ikke god underholdning å leke med barna, utendørs?

Viktige apper

Appene har tatt over for en hel haug med hjelpedingser, kart, kompass, reiseruter og andre ting du brukte før. Appene våre er et fantastisk digitalt verktøy, som gjør hverdagen enklere, men kan viktige apper også gi oss underholdning?

Vi har jo en mobil tilgjengelig, de fleste av oss – døgnet rundt. Og dermed også tilgang til appene.

Mange tenker fra tid til annen at det hadde vært gøy å lære et nytt språk, eller friske opp tidligere kunnskaper.

Kunnskap som kanskje ligger å støver bort. Problemet er at det er litt skummelt å komme i gang eller at det er for mye styr med å melde seg på et språkkurs.

Underholdning er mer enn bare Netflix, å lære seg et nytt språk kan være underholdene nok det, men ikke før du reiser til eksempelvis Italia. Og bruker det du har lært. Tenk så spennende, da.

Noen apper har som mål å hjelpe deg i gang med treningen, som for eksempel Seven – 7 minute workout. Mens andre apper tilbyr hjelp med mindfulness og søvn, deriblant Calm og Headspace.

Visste du at med mobilen som lærer, underholdningssenter og personlig trener, vil du ha bedre kontroll på hverdagen? Jo, det er helt sant. Prøv det.

Vargas

Pin It on Pinterest