Om du som 16 åring faller for en på 25 så er det en forskjell på 9 år. Det kan alle forhold overleve med. Men du har svært liten erfaring som sekstenåring. Derfor kan det skape problemer når den ene er så ung. Er aldersforskjellen den samme når begge er voksen, eksempelvis 31 og 40 år så har begge nok erfaring til å takle den aldersforskjellen .

Hvor stor kan aldersgrensen være mellom par? Og ved hvilken alder er aldersforskjellen verst? Er det greit at jenter under 15 år har sex med sine eldre kjærester, og er det unormalt at gutter tenner på eldre jenter?

I utgangspunktet skal ikke en 15 åring ha sex med en eldre kjæreste da det forbudt ved norsk lov å ha seksuellomgang med noen under 16 år.

Mange unge menn tenner på eldre damer. Ikke gamle damer, men damer med selvtillit, stil og eleganse. Som vet hva de vil og har lang erfaring med menn.

Siv Gamnes er sexologisk rådgiver og daglig leder hos Senter for ung seksualitet. Hun forteller at de sjeldent får henvendelser som handler om unge jenter i forhold med eldre gutter og menn. Det de derimot får henvendelser om er gutter som tenner på eldre jenter og damer.

– Det handler nødvendigvis ikke om at de er sammen med eldre damer, men at de tenner seksuelt på eldre jenter eller damer. Det er mindre akseptert enn når aldersforskjellen er omvendt, og det blir på en måte feil vei, sier Gamnes.

– For noen kan det være forbundet med skam om aldersforskjellen er for stor. Føleleser har ingen aldersgrense. Det er» forbudt»  i mange kretser at eldre menn har en ung kjæreste og det kan fort bli prat og diskusjon rundt et slikt par. Da kan man mistenke at den unge utnytter den eldre eller omvendt. I Norge er det ikke stuerent at aldersforskjellen er for stor.

I tredje episode av «Trekant» på NRK3 handler det om aldersforskjell mellom kjærester, og det stilles spørsmål om det kan gå noen grense, eller om man ikke kan sette grenser for hva man føler for en annen person eller ikke.

Ikke la noen fortelle deg hva du skal føle, eller bestemme hva som er riktig og galt for deg.

Følg hjertet ditt!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber med «Boyfriend» live på The Voice

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1KUf7DLrdVE[/youtube] Dette ble sendt i USA 8. mai, og for deg som ennå ikke har sett videoen, så er den...

Du kan redusere vekten med enkle grep

Uansett hva du spiser så påvirker det kroppen din på en eller annen måte. Spiser du usunt så går vekta...

Lukk