Du som er myndig nok til å kjøpe alkohol kan i noen tilfeller få spørsmål om å kjøpe alkohol til noen under lovlig kjøps-grense som de flest vet er satt til 18 år.

Du har kanskje ungdom selv i huset. Setter du grenser eller kjøper du øl eller sprit til de unge som skal på fest? De fleste vil jo det beste for sine barn og unge, men hvor smart er det? Om det skjer? Hver eneste helg!

– Foreldre som har tenåring(er) i huset kommer før eller siden ut for dette tema, og da er det viktig at man har et svar klart. Noen ungdommer kan oppfattes som krevende og vanskelige i noen perioder av den vanskelige tiden.

Foto: Flickr/  gammakid


– Noen foreldre velger kanskje å løse de verste konfliktene med å gi etter for maset om å kjøpe øl for de mindreårige ungdommene for å slippe unna. Det er en feil, for lettvint og lite klok måte å prøve å gjøre krevende tenåringer fornøyde på.

Omsorgspersoner, foreldre og lærere må være veldig klar på hvorfor aldersgrensen er satt til 18 år og hva som faktisk kan skje om man drikker for mye i for ung alder.

– Pekefingerregler og formynderi kan virke mot sin hensikt, og det må ikke være nødvendig å presse lover å regler nedover unge mennesker som strever med å finne ut av livet, og som forsøker etter beste evne å bli voksen.

– Er du en forelder som bryr seg og i tillegg en venn av din sønn eller en datter, så bruker du tid nok til å forklare hvorfor du velger å følge strenge regler, spesielt med tanke på kjøp og bruk av alkohol.

– Jo tidligere man missbruker alkohol, jo større sjanse er det for de unge å en problematisk atferd der skolen avsluttes for tidlig, man kan lettere starte med narkotiske stoffer og ha problemer med å holde på en jobb på sikt.

– Livet kan med andre ord være over før det har begynt, om man drikker seg dritings i ung alder, uansett hvem som kjøper spriten. Om du vil det beste for dine, så tenker over konsekvensene før du kjøper alkohol til mindreårige.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skrytebilder på Facebook er ut!

Du som synes det er stas å sende masse bilder av deg selv og din lykkelige familie på Facebook og...

Du har litt av «Elling» i deg, ikke sant?

Når det blir mye folk rundt deg, du er stresset og kanskje litt svett, da kan du føle ubehaget og...

Lukk