Ungdom og sliter? Ikke bra nok? Norsk ungdom på 70-tallet hadde ry på seg for å være fulle, slemme og i opprør til det aller meste.

Ungdom av 2016 trener, gjør lekser, hjelper til hjemme, jakter på Pokemon og er ellers hjemme eller sammen med venner. 

Ikke alle. Men langt over flertallet. Selvsagt finnes det lovbrytere, narkomane og skulkere blandt dagen unge også. Men de er i stadig mindretall. Forskjellene blant unge på 70-tallet og de som lever i Norge i dag er store.

Lest? Generasjon MEG vil slite med å bli selvstendig

Faktisk er det to forskjellige verdener. Joda, det fantes åpenbart utfordringer den gang også. Forholdet de unge i mellom var tøffere, de sloss. Jo, det er sant. nå sloss kidsa i sosiale medier. Problemet med det, er at mange andre ser det.

Ikke fantes Facebook, ikke fantes internett eller Instagram. Skulle man møte noen, venner eller kjæreste – måtte man ut av huset.

Ungdom og sliter? Ikke bra nok?

Tretten prosent av unge kvinner under 30 år, ønsker å endre utseende sitt dramatisk. Gjerne med Botox, via kosmetisk kirurgi eller med Restylane, som visst skal gi deg fyldige lepper. Hva skal man egentlig med det? På 70-tallet var unge kvinner opptatt av utseende, kanskje like mye som i dag.

Forskjellen er at kroppsidealet er annerledes. I dag skal man, jenter som gutter, ha flat mage, være muskuløs foran overvektig. Former framfor å være overvektig, spenstig og smidig framfor å være vet.

De overvektige ble kalt tjukkas på 70-tallet og ferdig med det. De som ble mobbet den gang ble like lei seg som offer for svineriet av i dag. Forskjellen er at så mange andre deltar fordi internettet er verktøyer som brukes. TV-reklamen propper ungdommene fulle av inntrykk på hva som er perfekt og hva som ikke er det.

Bloggerne, er gjerne både vakre og rike – de fleste unge leser disse bloggene med tårer i øynene og tanker som ” hvis bare jeg …”

På 70-tallet lekte man noe de kalte kyss, klapp og klem. Drakk “Seven Up” og gledet seg til den lokale festen på lokalet. Med live band og trekkspill. I byene hang gjengene på gatehjørnene eller ved buss-sentralen.

Den første røyken ble tatt i smug – nettopp her. Sa man i mot foreldrene, eller ikke kom hjem til tiden, kunne man risikere husarrest. Da som nå.

Derfor ønsker vi å sette fokus på de ekte ungdommene av Norge i 2016. Som kombinerer knallharde studier på universitet og høyskole, eller jobber som lærling med kvelds- og helgejobb.

I tillegg til å leve på et syltynt budsjett. Fy flate så bra dere er! Skulle vi kunne få komme med råd, må det være tankene rundt eget selvbildet.

Selvsagt er det klokt å trene for å holde seg sunn og frisk, være med venner å være sosialt anlagt. Og gjøre det brukbart på skolen. Det som ikke er like viktig, faktisk helt uvesentlig for deg; er hva andre mener om deg.

Så lenge du er fornøyd med deg selv og når egne mål.

Fortell deg selv at du er det. Du er mer enn bra nok! Du er faktisk helt super! Du er helt perfekt!

Se NRK’s serie fra “tilbake til 70-tallet. Fantastisk!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blakk? Trenger du penger raskt? Sms-lån kan være løsningen

Blakk? Trenger du penger raskt? Sms-lån kan være løsningen. Din privatøkonomi er ditt ansvar og kun ditt. Alltid. Derfor skal...

Lukk