Vi kjenner  de grufulle historiene fra Usa, England og Finland. Psykisk syke, besatt av ondskap. Ungdommer som går amokk med skytevåpen på forskjellige skoler, men oftest den skolen de selv går på eller har gått. Helt uten forvarsel!

Alle i Norge er veldig klar over at dette kan også skje her hjemme. Er det norske skolevesen forberedt på noe sånt. Svaret er et absolutt NEI. Fordi det er umulig å være forberedt på noe så grusomt og ufoutsigbart, at syke mennesker skal få tak i våpen og bruke det på medelver på en skole i Norge.

Men vi kan forebygge slike hendelser, med å snakke om det som har skjedd, prøve å forstå hvorfor det skjer og ikke minst snakke med ungdommene selv! Hvis de har det vanskelig hjemme, på skolen, blir mobbet osv. Jeg mener det er her det MÅ settes inn ressureser nok. Å forebygge slike tragedier er en plikt for alle innvolverte som har makt nok til å kunne gjøre noe med dette grusomme problemmet som bare øker i omfang.

Vi har ikke en ungdom å miste, og vi må starte jobben nå med å få ungdommen til å forstå konsekvensene av hva slike forferdelige hendelser fører til.

Og man kan starte med å legge inn en null tolleranse for mobbing i alle skoler, det er der det hele starter…

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Man skal tidlig krøkes…

om en god krok skal bli, heter det i et av mange flotte norske ordtak. Og mange ordtak er tatt i fra...

Fra tjukkas til kjekkas

Hvis man skal gå ned i vekt, så har jeg hørt at man skal spise fisk. Mye fisk! Og jeg...

Lukk