Ungdommer gjør alt for å få den perfekte – sommerkroppen tar sprøyter for å bli brun. Sommeren er her og mange unge vet at det er pop med brunfarge, frodig rumpe og aller helst store pupper.

Noen velger også å forstørre leppene sine for å få et så «perfekt» utseende som mulig.

Noen går så langt at de velger å sette sprøyte på seg selv for å få den perfekte brunfarve, et livsfarlig eksperiment skal man tro på ekspertene.

Sophie Elise Isachsen (18), innrømmer at hun har tatt dette stoffet og skriver om det på sin blogg som er blant de mest leste i Norge.

Bloggere som har titusenvis av unge lesere hver eneste dag, har et ansvar de bør ta på alvor mht hva de faktisk skriver om på sin blogg. De er forbilder for mange og det er liten tvil om at deres gjøren og laden lett påvirker de som lesere de mest kjente bloggerne.

Unge jenter er lett påvirkelig og ønsker å gjøre det samme som sine idoler.

Ungdommer gjør alt for å få den perfekte – sommerkroppen tar sprøyter for å bli brun

«Barbiedopet» lover mørkere hud, vektreduksjon og økt sexlyst. Det er ikke godkjent som legemiddel, og kan ikke kjøpes over disk i Norge. Omsetningen skjer derfor ulovlig over nettet, og bruken har vært spesielt økende blant ungdom.

Ungdommer gjør alt for å få den perfekte – sommerkroppen tar sprøyter for å bli brun.

På Statens Legemiddelverk står det følgende:

«Fagfolk er også redd for at Melanotan ved lengre tids bruk kan føre til utvikling av ondartet føflekkreft fordi Melanotan overstimulerer melanocyttene. Slik overstimulering kan føre til at cellene mister styringen og blir til kreftceller»

Foreldre med overivrige ungdommer bør stoppe galskapen før det går liv. Er din datter så opptatt av sitt utseende at hun er villig til å bli alvorlig syk for å få riktig hudfarve, så må du som forelder ta grep, ikke minst for din egen datters skyld.

«Barbiedopet», er lett å få tak i på Internett.

Melanotan selges ikke over disk i noe land i Europa eller USA, men det omsettes ulovlig fra flere forskjellige nettsteder. Legemidler generelt kan på visse vilkår lovlig kjøpes via Internett innenfor EØS-området. Det stilles krav om at legemidlet er lovlig anskaffet, eksempelvis må reseptpliktige legemidler være forskrevet av lege.

Dersom kjøpet ikke er gjennomført i samsvar med regelverket, vil tollmyndighetene stanse forsendelsen.

Mange svært unge jenter velger å ta silikon i puppene for å fylle ut bikini-toppen. Også her kan mange oppleve å få komplikasjoner. Mange unge jenter bruker også «Restylane» i leppene for å få det «perfekte» «Duck-face» utseende. Når leppene fylles blir de mer fyldige. Dette er et produkt som utelukkende brukes for å endre utseende.

Melanotan et svært farlig stoff, og økningen i melanotan bruk begynner å bli et stort problem i Norge.

– Stoffet kan være forurenset, og brukere vet ingenting om hvordan det blir fremstilt. Det kan være laget i en garasje eller framstilt av amatører som skal tjene raske penger på naive brukere.

Melanotanet sprøytes inn i huden, og kan være fullt av bakterier som i verste fall kan føre til alvorlige bivirkninger. Stoffet blir kjøpt over Internett, og blir ofte videresolgt fra brukere som har importert inn store mengder.

Hadde du som ungdom, jente eller gutt, snakket med foreldrene dine om hvor lite viktig det er å bli brun, ha frodig rumpe og store nok pupper, ville du kanskje ha forstått hva riktige verdier er. DU er nemlig mer enn bra nok, akkurat slik du ser ut nå. Det vil du forstå, når du blir litt eldre.

Nyt heller det fine været der du er, kose deg med mennesker som aksepterer deg akkurat sli du ser ut, spis is og nyt sommerferien. Da vil du etterhvert akspetere deg selv også, uten endringer.

 Fakta Melanotan:

  • Melanotan er en kunstig variant av det naturlige hormonet MSH (melanocyttstimulerende hormon).
  • MSH stimulerer blant annet celler i huden (melanocytter) til å danne mer av stoffene som gir brunfarge.
  • Melanotan gis i store doser og har sterkere virkning enn kroppens eget hormon.
  • Melanton har andre virkninger i kroppen enn å gi økt brunfarge. Melanotan påvirker binyrene og en rekke andre funksjoner i kroppen. Dette kan blant annet påvirke matlyst, seksualfunksjon og sukkerbalanse.
  • KILDE: Statens Legemiddelverk

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Silly-Season- Suarez snart klar Real Madrid- Mourinho signerer for Chelsea

I løpet av sommeren er det mange spillere som bytter klubb, gifter seg, driter seg ut ved å kjøre i...

Dette gjør mange damer kåte og våte…

Dette gjør mange damer kåte og våte. Du tror det ikke før du leser det, og kanskje ikke da heller,...

Lukk