Nettstedet Gaysir  fikk i 2006 tildelt Æresprisen fra Oslo, Landsforeningen for lesbiske og homofile LLH, under Skeive dager som arrangeres hvert år. Mye har skjedd på nettstedet siden da. Dessverre i langt mer negativ retning. 

Prisen fikk nettsiden for å være et inkluderende nettverk for unge homofile og lesbiske, og for å bidra til homofiles identitetsbygging.

– Eldre menn benytter nå nettsiden til å gi unge gutter økonomiske tilbud for seksuelle tjenester. Det er ikke uvanlig at tilbudet er på mange tusen kroner, fra 5000 for et møte og helt opp til 20.000 kroner. Menn som lever i sin legning i skjul for omverden må ha diskrete møter med sin homofile «venn».

Mørketallene for bifile eller homofile menn er skyhøye, redselen for å bli oppdaget, frykten for skammen og å ta sjanse på å risikere en skilsmisse er for stor. Ofte er det menn i vanlige yrker, med kone og ungdommer fortsatt hjemme som lever et dobbeltliv som homse eller som bifil. Man kan kanskje si at man ikke kan være homofil om man er gift med en kvinne.

Har man tiltrekning til menn og ønsker å kjøpe sex av unge gutter er det per definisjon homofile til-dragninger.

– Man finner ikke så mye annet i samfunnet som er mer tabu-belagt enn homofile menn som ønsker å kjøpe og å selge sex. I undersøkelser som er gjort, er det faktisk flere menn enn kvinner som har erfaring fra å selge sex i Norge. Hvorfor dette skrives og snakkes så lite om er helt åpenbart, skam og atter skam.

De menn som er åpent homofil, velger ofte å skaffe seg en sex-partner uten å måtte betale for det. Men som ellers i samfunnet er det et marked for alt, også for mange menn som er villig til å betale mye penger for sex med andre menn. De eldste betaler mye for sex med yngre gutter. Ut i fra undersøkelsen, jo yngre guttene er jo mer er de eldre mennene villig til å betale.

Disse sex-kjøperne lever ikke som åpent homofil, men et dobbeltliv som for all del ikke må avsløres.

Gaysir.no kan på ingen måte holde kontroll over hva som skjer i mellom brukerne på det populære nettstedet, som har mer enn 70.000 brukere i nettforumet pr uke.

Sexkjøpsloven skal til vurdering og kan bli endret, men innen den tid er det fortsatt forbudt å kjøpe sex i Norge. Man skal jobbe lenge med å finne undersøkelser rundt mannlige prostituerte som kan fortelle om sine erfaringer, det er langt i fra «stuerent» å selge, og ikke minste kjøpe sex av menn her til lands. Ennå.

– Kvinner og menn som ønsker å selge sex, bør få bestemme over egen kropp og sitt eget liv, uten at en lov skal sette en stopper for det. Loven bør selvsagt endres da den ikke på noen måter verken beskytter eller hjelper de den er ment for. Men unge gutter bør tenke seg veldig godt om før de velger å selge kroppen sin til eldre menn, i ren desperasjon etter penger.

Kan det virkelig være verdt det?

 

Kilde: NRK.no

Foto: Flickr/ Fernando Farfan.ca

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nå kommer kulda til hele landet!

Vinteren er over oss for fullt, men nå kommer også vinterkulda som uteble i hele desember. Temperaturer ned mot 20...

Nakne tenåringer velger å vise seg på nett

Via forskjellige nettsider og via sosiale medier er det stadig flere unge tenåringer som velger å legge ut bilder av...

Lukk