UNICEF er godt kjent i Norge som den uavhengige organisasjonen som tar verdens barn på alvor. Norske UNICEF har laget en lærerkampanje på 11 punkter. Disse skal sette lærerens viktige ansvar i fokus og fortelle at lærerne er grunnlegende for barns læring på skolen. 

UNICEF skiver følgende på sitt nettsted i forbindelse med denne viktige kampanjen:

 

«Kjære lærer! Takk for at du nok en gang gyver løs på et krevende skoleår. Vit at vi i UNICEF verdsetter dine mange positive kvaliteter – kvaliteter som ikke alltid får så mye oppmerksomhet i læreplaner og mål, men som er avgjørende for at barna trives og lærer det de skal. Vi ønsker deg et fantastisk år og hjelper deg gjerne med ideer og undervisningsmateriell i planleggingen av et nytt semester! Illustrasjonen nedenfor er fra en plakat som er sendt til alle landets skoler i disse dager. Vi håper den har fått en fin plass på din skole!»

«Vi er overbevist om at lærerens viktigste rolle er å skape trygge barn. Barn som blir sett. Barn som føler seg rettferdig behandlet og blir respektert for den han eller hun er. Vi synes det er gledelig når også nyere forskning bekrefter at det er en klar sammenheng mellom et godt sosialt læringsmiljø og faglige resultater. Det hjelper lite med nye, moderne skoleanlegg hvis vi ikke har lærere som kan formidle, inspirere og se den enkeltes behov.»

 

UNICEF Norge.

 

 


Alle foreldre setter pris på at deres barn har en lærer som vet, kan og vil lære barn de grunnledende behov for å bli selvstendige, kloke og lærevillige. Skolen er det viktigste stedet hvor barn må trives for å mestre de utfordringer de møter, utenfor hjemmet.

Med kunnskapsrike lærere som setter elevenes lære i førersete, vil norske elever få det løftet de trenger for å holde tritt med andre barn i samme skoletrinn, på skoler vi ellers liker å sammenligne oss med andre steder i verden.

UNICEF er bærebjelke i dette viktige arbeide med å få lærernes meget vanskelige og viktige ansvar- med å komme i mål med lærerplan for hvert skoletrinn i den norske skolen.

Med lærere som evner å se elevene, lar de få lære med de ferdighetene de har og la de få lov til å feile før de lykkes, vil alle resultater gå riktig vei. Ikke minst vil det gi gladere elever som gleder seg til skolen.

Her er de 11 egenskapene UNICEF trekker fram på plakatene:

 • Raske ben for å kunne være flere steder samtidig
 • Gode hender å holde i, og som kan knytte vriene skolisser
 • Hjerte av gull med ekstra kjærlighet for de som trenger det mest
 • Et smil som sprer glede
 • Store øyne som ser de som sjelden blir sett
 • Tålmodighet og evne til å telle til både 10 og 20 når det trengs
 • God hukommelse som husker alt og alle – og litt til, hver eneste dag – hele året
 • Sterke armer til å holde rundt alle og løfte alle opp
 • Flinke hender for å kunne gjøre tusen forskjellige ting
 • God hørsel for å høre de som aldri kommer til orde
 • Mye kunnskap som deles med alle

Kilde: Utdanningsnytt.no

 

Vargas

 

Foto: Flickr/  Conselho Nacional de Justiça – CNJ

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du er et forbilde for mange, skriv et gjeste-blogginnlegg her!

Du som har lever blogginnlegg på løpende bånd i år etter år, du kan få lov til å dele dine...

Jobbe, middag, trene og sove- er det verdt det?

Du går på skole 6-8 timer hver dag, du jobber kanskje opp mot 45 timer i uka, vasker tøy, lager...

Lukk