Noen nordmenn har hatt suksess i Manchester United og i andre storklubber rundt om i Europa. Men én svenske har hatt suksess i hver eneste storklubb han har spilt. Zlatan Ibrahimovic er unik, både som fotballspiller, men også som menneske.

Sveriges største stjerne over alle andre har også suksess som 35-åring i storklubben Manchester United. Alt tyder på at han tar en sesong til – da er han få måneder unna sin 37 årsdag når han legger opp, om han noen gang gjør det.

Les også: England – mesterne har sparket manageren 

 Zlatan, legenden Zlatan Foto: Ian Hodgson, Dailymail

Unike Zlatan har en fysikk som en 25-åring, da han skulle ta den medisinske testen da José Mourinho hentet sin tidligere elev til Old Trafford, slo han alle andres tidligere fysiske tester, med glans.

«Ibra» har gjort 24 mål totalt så langt i sesongen i alle turneringer og vil runde 30 mål om han holder seg skadefri. Zlatans kropp tåler mye juling og mange kamper, på grunn av sin fysiske styrke, er han heller nesten aldri skadet.

Asked whether Ibrahimovic has been one of the players of the season, the United manager said: “I think he has made an amazing achievement, so ‘yes’.

Mourinho

Forrige sesong gjorde Zlatan 55 mål for PSG, 113 total på 122 kamper. Siden eventyret startet i hjembyen Malmö i 1999, har svensken gjort 326 mål i sin karriere. Unike Zlatan er og blir en levende legende, som verden neppe vil se maken til på mange år.

Les også: Paul Lambert – ferdig i Wolves? 

Zlatans gode venn fra tiden i Inter Milan, Manchester Uniteds manager José Mourinho påstår at veteran-spissen hans er bedre enn tidligere. I et intervju med britiske medier sier portugiseren at Zlatan forstår mer av spillet gjennom mange år i de forskjellige landene han har spilt, og han er mer sulten på suksess enn noen gang.

Med de fysiske kvalitetene på plass, og med en scoringseffektivitet som hans, vil det kanskje resultere i ny kontrakt med Manchester United og utmerkelsen, året spiller i Premier League.

Zlatan har hatt ubetinget suksess i alle lag han har vært ansatt som «lirare». I Malmö, i Ajax, i Juventus, i Inter, i Barcelona, i Milan, i PSG og nå England og Manchester United.

Om du tror du kan finne Zlatan blant glitter og stas i fjonge barer og på luksushoteller for å brife seg selv, tro om igjen. Zlatan er hjemme med kona, Helena Seger og sine to sønner, Maximilian og Vincent – eller i sitt private treningsstudio. Zlatan vet bedre enn noen andre at de fysiske forutsetningene som skal til for å lykkes på øverste nivå i den internasjonale fotballen, krever sin mann og treningsiver.

Er du ung og ambisiøs, og ønsker å bli best mulig på fotballbanen, bør du utvilsomt ha Zlatan som ditt forbilde – uansett hvilket favorittlag du har. Unike Zlatan har også brukt mye av sine opptjente millioner på vanskeligstilte og fattige barn, verden over. Bare en kuriositet over hvor unik 35-åringen er.

Mulig arrogant og kanskje høy på seg selv i visse perioder, men med alle de resultater Zlatan kan vise til. Har han faktisk lov til å brife litt om seg selv. For etterpå går han og trener enda litt hardere enn alle andre.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paul Lambert ferdig i Wolves?

18 POENG på 16 kamper er fasit for Paul Lambert, med fem strake tap, ser det mørkt ut for den...

Markedsføring? Les!

Markedsføring? Les! Mulig er dette nytt for deg, i så fall, er det penger å spare. Mye penger. OM du...

Lukk