United States of galninger. Det amerikanske kongressmedlemmet Gabrielle Giffords (40) skal ha blitt alvorlig skadet under en skyteepisode på en matbutikk i Tucson Arizona. Hun opereres nå.

CNN og Fox News skriver at Giffords ble skutt i hodet på kloss hold. De første meldingene gikk ut på at 40-åringen var død, men ifølge en talsperson for University Medical Center i Tucson er hun fortsatt i live.

Hva er det med amerikanere? Ok, de er mange- men er det gitt at alle må være kav gærne? Drap, drap og drap. Massakre på massakre.

Er det fordi USA er verdenspoliti og med i de fleste større militære konflikter samtidig som hele det enorme landet er i ferd med å gå konk? At hatet er så tydelig i håpets land? Til tross for at President Obamas tilsynelatende vellykkede helsereform- Så er USA på randen av fiasko.

Man må bare håpe at Giffords kommer seg raskt. Verden er et helvete på jord- USA er kanskje sentrum…

United States of galninger

Problemet er, går USA til helvetet, blir Norge med i dragsuget, og det vil ta generasjoner før vi er på fote igjen. Finanskrisen som har sveipet over hele verden det siste året og vel så det- blir som en liten fjert til sammenligningen…

United States of galninger.

Det er skremmende at Norge er så til de grader et hodeløst troll  med alle linker pekende mot våres nærmeste allierte. Kan vår største militære støtte også være Norges skjebne mht første terroranslag på norsk jord. Selvsagt blir det det.

Men hvor hadde Norge stått i den kalde krigen uten støtte fra Nato og USA? 

United States of galninger
Patty Bigbee (45) og Lawrence Works (42)

USA der gærningene bor. Man kan lett mene det når man hører så mange skrekkhistorier fra Obamas rike. Men det er mest sannsynlig ikke noe galt med folkeslaget som sådan. Folketallet er en avgjørende faktor mener jeg-

Visste du at det bor dobbelt så mange mennesker i USA som det gjør i Russland? Og av den grunn så får man flere gærninger også.

Det er ikke flere drap i New York enn det er i Oslo hvis man legger innbyggertallet til grunn- vel kanskje litt flere. Men det var verre før. For ca 20 år siden så var New York en av de verste byene i verden mht kriminalitet og drap-

Men når man hører om disse forferdelige historiene fra USA, om bestemødre som ønsker å selge barnebarnet sitt, en mor som velger å drukne sine tre barn, ved å kjøre bilen de sitter i- i vannet fordi kjæresten hun er blindt forelsket i, ber henne om det.

Jeg mener det er lettere å få slike historier fra en nasjon som nærmer seg 400 millioner innbyggere. Enn en liten nasjon på ca 5 milioner som i Norge. Rett og slett fordi det er så mange flere å ta av.

Jeg har aldri vært i USA, og har ingen planer om å reise dit med det første heller. Ikke fordi jeg ikke liker amerikanere, men rett og slett fordi at sjansen er langt større der enn her for å treffe ” feil ” amerikaner. En av de mange galningene-

Men tilbake til disse amerikanerne, kjenner du en? Er vedkommende normal?

De fleste er nok det. Jeg jobber til daglig sammen med en. Han har ADHD, og blir litt hektisk og masete når han spiser sjokolade på fredagene, men han er jo en hyggelig fyr for det-

Hvilken grad av galskap, eller hvilke mennesker er i stand til å prøve å selge sine barnebarn er jeg ikke i stand til å svare på. Men det er liten tvil om at vi har med et menneske som er fullstendig blåst for empati og rasjonell tankegang-

Det er fristende å legge til at – om historien stemmer- måtte bestemor Patty Bigbee brenne i helvete til evig tid for sine handlinger.

Patty Bigbee (45) og Lawrence Works (42) ble avslørt da de møtte en agent som ga seg ut for å være en kjøper. Begge er siktet for salg av et spedbarn, skriver nyhetsbyrået AP.

Florida-politiet sier at etterforskningen begynte for en måned siden etter at en informant fortalte myndighetene at kvinnen prøvde å selge spedbarnet. Hun skal ha ønsket å selge babyen for 430.000 kroner, men prisen ble prutet ned til 170.000 kroner.

Eller få dødsstraff som det også kalles -hvis man er i United States of Amerika…

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sædbankene har gått tørre

    Sædbanken  i Haugesund er snart tomme for sæd- så skulle du være villig til å donere bort noen dråper...

Lukk