Uryddig økonomi? Du kan bli fratatt bilen! Er du én av svært mange nordmenn som sliter med egen privatøkonomi? Da bør du stramme inn og få orden i sysakene.

Ellers går det mot lønnstrekk eller tap av eiendeler som hytte, båt eller bil – går du lenge nok med inkasso til staten, brenner det snart på dass hos deg.

Lest? Holder sommerferie-budsjettet? gratis tips her! 

Som nordmann på sommerferie i Sverige, er det gunstige forhold, siden svenske-kronen svekkes for hver uke som går, du kan absolutt ta turen over grensa og gjøre en gunstig Harry-handel, eller feriere hos ‘søtabror’ nå.

Med dårlig råd, kan feriens gleder bli slitsomt å håndtere når regningen skal betales – særlig om du ferier på kreditt, som mange nordmenn gjør.

Uryddig økonomi? Du kan bli fratatt bilen!

Namsfogden er siste instans for å få hjelp til å kreve inn penger hvis man har solgt en vare eller tjeneste man ikke får betalt for. Kommer det ingen innsigelser på kravet kan da Namsfogden beslutte trekk i lønn, eller pant i eiendeler, for eksempel fast eiendom, bil, båt, konto eller lignende.

Kilde: NA24.no

Uryddig økonomi? Du kan bli fratatt bilen!

Å ta kloke økonomiske valg, er nemlig ditt eget ansvar hele tiden. Både hva boliglån og forbrukslån angår, men også ditt daglige forbruk er viktig å holde en god oversikt over. Bruker du mer penger enn du har – vil du kunne betale dyrt for å la det gå for lenge før du gjør opp regningene dine.

I følge Nettavisen, som har fått siste tall fra namsmannen i Oslo, er det rekord i antall saker der nordmenn ikke betaler for seg. I hele 2017 ble det registrert 412.000 registrerte såkalte utleggsbegjæringer. Å ikke gjøre opp gjeld hos Staten, er det dummes du gjør. De får pengene sine på den ene eller andre måten – uansett.

God privatøkonomi handler om å makte å ta grep om problemene tårner seg opp. Da er det viktig å vite hvilke grep man plikter å ta.

I flere perioder av livets fase, kan man risikere å havne i problemer med privatøkonomien. Samlivsbrudd, oppsigelse, alvorlig sykdom eller ulykker kan føre til tap av inntekt. Uten gunstige forsikringsavtaler, kan man få store problemer.

Da bør man i alle tilfeller ta kontakt med banken, og man vil få hjelp med å lage en annen type nedbetalingsform. Å ikke ta kontakt med kreditorene er ikke veien å gå, det blir dyrere for deg som kunde og for banken som ansvarlig utlåner.

Lest? Tåler du renteøkning?  

Alle kan få problemer med økonomien, men man kan også være så godt forberedt som mulig, ved å sette penger til side. Sparing er for mange noe de andre driver med, som er direkte utenkelig for noen. Sparing er for rikinger og de som har penger nok, tenker du kanskje. Feil. Sparing bør være for absolutt alle, og har man en anstrengt økonomi, er det all grunn til å begynne å spare, men spar litt av gangen.

Som arbeidstaker og lønnsmottaker, har man ofte et boliglån, kanskje et billån og et eller flere forbrukslån. Da bør man prioritere riktig ved å betale boliglånet først. Betaler man ikke banken, bør man kokte sin(e) kreditor(er) og fortelle hvor skoen trykker mest for å få til en gunstig løsning.

I nettbanken din kan du faktisk avstå fra å betale renter eller avdrag et par måneder, for å komme deg over kneika, som kan være nok til at du får betalt andre viktige regninger eller avdrag på andre lån. Å miste båten eller bilen fordi man ikke har betalt for seg, er pinlig og fryktelig unødvendig.

Begynne med sparing i dag, og du vil raskt være mer rustet for dagene som kommer …

Kilde E24.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Storrøyker tar over Chelsea!

Storrøyker tar over Chelsea! Antonio Conte var en vandrende mumie de ti siste dagene han var manager for Chelsea etter...

Lukk