Jeg ser med skrekk og gru på nyhetene om den sterke tornadoen som la halve Oklahoma City i ruiner. Mange mennesker har mistet sine hjem og alt de eier. Mange har også mistet livet i naturkatastrofen. En tragedie for alle berørte naturligvis og mine tanker går til alle rammede og de etterlatte.

Like fullt er det et paradoks at media skaper et bilde av at mennesker fra den vestlige verden, og ofte amerikanere er mer verdt enn andre mennesker.

Så snart det er en amerikaner  eller to inn i bildet, så blir saken slått stort opp i alle vestlige TV-kanaler med en viss størrelse.

Når Rana Plaza-bygget i Savar, 30 kilometer nord for hovedstaden Dhaka i Bangladesh, raste sammen i april, ble det knapt nok nevnt, og er glemt for lenge siden. Muligens var det så mange som 1130 døde i tekstilfabrikken. En ung kvinne ble funnet etter 17 dager i ruinene- levende begravd, og funnet fordi hun ropte og banket i rør som lå over henne.

Funnet i mot alle odds. I live.

EN SISTE OMFAVNELSE: Taslima Akhter tok dette bildet dagen etter at tekstilfabrikken i Savar utenfor Bangladesh' hovedstad Dhaka, kollapset.Foto: Taslima Akhter

Dette bildet skapte overskrifter, og gav ulykken i Bangladesh verdens oppmerksomhet i noen timer. Vi må ikke bli så blaserte å tro at noen mennesker er verdt mer enn andre.

Folkerepublikken Bangladesh er et fattig land med fattige mennesker- De er født med de samme sansene, og har de samme følelsene, og elsker sine nærmeste på lik linje som oss nordmenn, og f.eks amerikanere.

Det faktum at USA er en stormakt, og har langt større spennvidde via store nyhets-kanaler som CNN og CBS, kan ikke gjøre andre mennesker katastrofe til en parentes.

Tornadoen i USA må selvsagt dekkes i media verden over- det skulle vel bare mangle, men det burde tragedien for så mange flere i Bangladesh også ha vært. Vi kjenner det sterke bildet av to personer som klynger seg til hverandre i dødsøyeblikket, hadde man klart å skape bildet av de resterende døde- ville inntrykkene ha vært enda sterkere.

Mulig verdens øyne hadde holdt fokus på de fattigste av de fattige litt lengre.

Vi har ikke lov til, og må ikke glemme de som ikke har noen verdens ting!

Et menneske som dør i ulykker eller naturkatastrofer er et for mye, faktum er at det vil skje igjen og igjen- slik er den moderne verden, og det vil aldri endres. Vi bør prøve å forstå at mennesker er likeverd, uansett nasjon, hudfarve eller religion.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Real Madrid bekrefter Mourinho Exit- går til Chelsea!

Real Madrid vil bekrefte på en pressekonferanse i Madrid at José Mourinho gir seg i klubben, der vil det også...

Lukk