KAN USA GÅ KONKURS?

2.august er den avgjørende datoen for USA og USAs økonomiske skjebne. Det er datoen det er beregnet at verdens største og mektigste stormakt går tom for penger. Republikanere og demokrater krangler om hvordan dette skal løses.

Kongressen (USAs svar på stortinget) har satt et tak på hvor mange penger USA kan låne. Eller ha i gjeld. Dette taket er pålydende 14.3 milliarder dollar. Og 2. august 2011 er denne grensen nådd.

– USAs president Barack Obama som er en smart fyr, ønsker å heve denne grensen for å unngå at landet kommer i alvorlig trøbbel. Det vil si, det er ikke bare USA som får trøbbel hvis landet ikke klarer å betale sin gjeld og sine lån. Norge vil også merke det på pungen ganske raskt.

Det har foregått hektisk møtevirksomhet mellom republikanere, demokrater og presidenten for å finne løsning- og å bli enig om en spareplan som  kan redde statskassen fra å gå tom for amerikanske dollar.

Dette har så langt ikke lyktes.

10 USD Foto: USA.com.pk

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I530Ee_TJ7I[/youtube]

– Som din og min økonomi viser, bruker du mer penger enn du har eller får inn, så vil du før eller siden være tom for penger. Slik er det med nasjoner også. USA bruker langt mer penger enn det kommer inn. Nå «brenner det på dass», og det må gjøres kraftige tiltak som gjør at landet tjener mer penger enn det bruker.

USA har soldater over hele verden, og å være i krig er dyrt. Veldig dyrt. 

– Norge har alene brukt mange hundre millioner kroner på flystøtte til våre allierte i Libya. Forskjellen er at Norge har penger på bok, vi har oljefondet, og vi er ikke i krig med andre nasjoner på flere steder på en gang, som USA er. 

USA må, som Obama sier, øke skattene, få de rike til å betale mer skatt, og få de enorme utgiftene til å stoppe opp. 

Jeg tror ikke et sekund på at USA ikke kommer med en løsning innen 2. august. 

Taket blir hevet, slik at verdens mektigste valuta kan komme på fote så de kan få betalt sin enorme gjeld. 

Penge-pressene kommer til å gå varme i tiden som kommer. Siden USA har sin egen valuta kan de enkelt forklart lage mer penger. 

Hellas har ikke sin egen valuta da de er med i EU og har euroen som sin valuta. De bestemmer derfor ingenting selv, de må forholde seg til euroens verdi. Hellas har den seneste tid fått ettergitt deler av sin enorme gjeld.

USA med sin dollar har problemer fordi de bruker så mye penger. Mer enn de har råd til. Dette må endres ellers kan de på sikt bite seg selv i halen. 

Gjelden skal uansett betales, og som du sikkert vet. Det finnes grenser for hvor mye man kan låne.

USA har lån til langt over pipa.

Det forventes at Barack Obama ordner opp innen 2. august.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Politiet kunne reddet flere på Utøya

Politiet kom til Utøya 22.juli etter ca 60 minutter etter de første fatale skuddene som begynte å ramme glade ungdommer.Politiet...

Videoblogg- Sommerminner!

   Foto: privat Strålende sol fra en nesten skyfri himmel. Juli og fellesferie. Endelig kommer sommeren til tross for mange...

Lukk