Fler mennesker dør av usunn mat, sukker og feilernæring enn av sult. I følge Verdens helseorganisasjon (WHO).  Mer enn 36 millioner mennesker på verdensbasis dør på grunn av dårlige livsstilsvaner. 

Enda en god grunn til å komme deg ut av sofaen og ut i naturen. Bare ved å gå en tur på 30 minutter daglig vil gi deg et sted mellom tre og fem års forlenget livsløp.

80 prosent av de som dør av ikke-smittsomme sykdommer (kreft, hjerte/karsykdommer etc.) bor i land hvor folk tjener dårlig eller middels dårlig. Kreft og hjerte- og karsykdommer tar også liv i Norge, men oftere med heldigere utgang om behandlingen starter raskt.

Nordmenn trimmer, spiser mer sunn og næringsrik mat, vet mer om usunne matvaner og er allikevel tyngre enn noen gang.

– Sannsynligvis kommer det av for mye stillesittende arbeid, for lite aktivitet i ung alder og for mange timer foran TV. Det hjelper svært lite å trimme en time for så å reise hjem og slenge seg i god stolen med potetgull posen og tro at man er fornuftig.

Foto: vargas12.com

Man må være moteholden i alt man gjør, spise riktig, trene regelmessig, få nok søvn og være aktiv daglig. Kos, snadder og sjokolade skal man unne seg en gang i blant.

Dessverre så er pilene verst for de unge mht vekt.

Barn og unge får lov til å sitte for mange timer foran PC og TV, samtidig som at det som puttes i munnen har for mye sukker i seg. En frukt i stedet for en sjokolade bør være obligatorisk i et hvert hjem midt i uka.

Kutter man sukkeret, beveger seg litt mer og spiser litt mer fisk og grønnsaker i stedet for pizza og pølser- får hele familien en økt helsegevinst i løpet av få uker. Drikk vann i stedet for brus.

De fleste vet at det er slik det bør være, dessverre så er det mange som fortsatt lar være å spise normal sunn mat. De burde vært politianmeldt for barnemishandling, fordi det er det det er.

Vil du bli syk og kanskje dø av alvorlig sykdom i for tidlig alder er det selvsagt bare å hive innpå, og la barna få så mye snop de bare ønsker seg.

Du blir faktisk hva du spiser…

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjærligheten finnes, men ingen har lovfestet grunn til å bli elsket

Du og din partner som elsker hverandre og ønsker å bare være sammen har grunn til å være glad over...

Lukk