Utbytteaksjer – veien til rikdom? De lærde strides, men det er utvilsomt en helt ok måte å tjene gode penger. Men kun om du kjøper nok aksjer til at utbytte blir betydelig. Usikkerheten er at aksjens verdi kan falle betydelig mer, enn hva utbytte er på. Og mange selskap garanterer sjeldent for framtidig utbytter.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Renters renter

Ergo gir svaret seg selv, men er du tålmodig, altså veldig tålmodig, ser flere tiår fram i tid. Kan utbytte gi deg renters rente-effekt, som kan gi deg betydelig fortjeneste. Men det krever altså voldsom disiplin. Gevinst på renter er altså like enkelt som det er genialt, det er bare å la tiden jobbe for deg.

Les også: Slik blir du rik i en fei

Rentes rente oppstår ved at renter på startbeløpet blir lagt til summen som utgjør grunnlaget for renteberegningen. Du får altså renter på renten du tidligere har fått og på den måten en eksponentiell vekst. Begrepet kan fint sammenlignes med snøball-effekten. Der du starter med et lite utgangspunkt som vokser voldsomt for hver runde du ruller ballen videre i snøen

Nordnet.no

Vi vet at det finnes investorer og småsparere som spekulerer i dette med utbytte, på de aller beste aksjene. Altså aksjer i selskap med god og trygg økonomi, som ikke garanterer for utbytte, men som gir utbytte hvert kvartal – mange år på rad.

La oss ta noen eksempler på slike store selskap som har enorm omsetning, god fortjeneste og en trygg økonomisk framtid. Yara, Equinor, DNB, Salmar og Aker, er blant Norges største og solide selskap, som også kan måle seg internasjonalt. Og som gir sine aksjonærer solid utbytte.

Utbytteaksjer - veien til rikdom?

Utbytte

Utbytteaksjer – veien til rikdom? Nei, ikke hvis du ikke har penger nok til å kjøpe mange aksjer, eller om du kjøper og selger ofte, eller har for dårlig tid. Men ja, om du har like god tid som de rikeste av de rike aksjonærene – les Warren Buffett (92).

Amerikaneren som har eid Coca-Cola-aksjer siden 1988. Og som tjener mer enn én milliard dollar i året, bare på utbytte i selskapet.

Les også: Vi gjør deg synlig, online

Buffett er selve symbolet på den aller beste investoren på kloden, 92-åringen har vært verdens rikeste mann ved flere anledninger. Og han begynte som investor allerede i 1965. På Netflix finnes det også en dokumentar om Warren Buffett, “Becoming Warren Buffett” – som vi anbefaler vår lesere.

Utbytte er altså deler av det økonomiske overskuddet i et selskap. Altså “gratis” penger, en utdeling fra aksjeselskapet du eier aksjer i til alle som er aksjonærer. Utrolig, men sant. Du får penger fordi du er investert i selskapet.

Mowi, verdens største sjømat-aksje for fiskeoppdrett, har 1,70 kr, DNB har 12,50 og Frontline har 10,75 i utbytte per aksje. En betydelig forskjell for hvert enkelt selskap. Og det er ulike utbytte-intervaller for disse selskapene. noen har utbytte én gang per år, hvert halvår, kvartalsvis eller månedelig utbytte.

Nordnet

Er du ung og smart, kjøp aksjer i solide selskap som gir bra med utbytte, reinvester utbytte i samme aksje – hver gang. Dermed bygger du stein på stein og øker din egen formue, sakte, men sikkert. Husk at det vil ta tid.

Om du ble interessert i å bli aksjonær, anbefaler vi Nordnet AB er en svensk internett-megler, men som fungerer som en bank. På Nordnet.no finner du alt du trenger å vite, sidene er på norsk og har norske menyer og masse god informasjon.

Det aller beste med Nordnet er at du får profesjonell hjelp på alle spørsmål. Enten du leser deg opp i gode menyer og informasjonssider. Eller chatter med konsulenter som hjelper deg raskt og effektivt, på norsk. Det er helt gratis å bli kunde i Nordnet.

En fordel til vi anbefaler deg å benytte deg av, er at kurtasjen er kun på 1 krone for all kjøp og handel, de tre første månedene. Etter tre måneder er kurtasjen på 29 kroner. Kurtasje er et gebyr du betaler til nebtmegleren for at denne skal gjøre kjøpet eller salget av aksjene – på dine vegne.

Nordnet er trygt om banken når pengene dine er på konto. Men du bør alltid vite at alle typer handel med aksjer er forbundet med risiko. Du kan tape pengene dine, men du kan også bli rik.

Om du ikke liker utryggheten som er forbundet med aksjemarkedet, kan indeksfond være veien å gå for deg.

Utbytteaksjer – veien til rikdom? Kanskje.

Vargas

Pin It on Pinterest