Utro partner? Som vi har sett, hørt og lest om mange ganger. Utroskap skjer, til og med i de aller penest møblerte hjem. Selv det perfekte par, har opp- og nedturer i forholdet. Noen du kjenner går i terapi, hun har falt for kompisen til partneren, konfliktene står i kø.

Slik er det når mennesker møtes, man eier ikke hverandre. Enda man er godt gift, kan det bli slutt ikke sant, ganske så rakst også. Utroskap, er blant de årsakene som begrunnes hyppig ved brudd. Naturligvis for noen, mens andre tilgir og blir værende, dog mer skeptisk enn tidligere. Utro partner?

Hva er utroskap og hvor går grensen?

Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være “full pakke” før det er utroskap? Kan blikk, hemmelige møter og hyppige SMS-kontakt også være en type utroskap?

Vi mener utroskap kan unngås hvis man snakker nok med hverandre og er nok glad i hverandre, men det alene er selvsagt på langt nær nok, til å holde på en partner i årevis.

Utroskap begynner med at en av partene i et forhold søker spenning andre steder enn hos sin kjæreste. Det unngås ved kommunikasjon, tillit og kjærlighet. Det høres enkelt ut. Men er alle tre nevnte punkter på plass hos begge så trenger man ikke være utro.

Lest? Slik finner du en kjæreste!

Er du utro, eller blir du bedratt? Enten du er i den ene eller den andre situasjonen, kan det hende du opplever et følelsemessig kaos akkurat nå.

Utro partner?

Utro partner?

Om forholdet knirker i sammenføyningene, er det jo ikke opp til bare din partner å fikse opp i det. Du bør kanskje tenke, hva kan jeg gjøre for å få det bedre sammen med den du deler seng med.

Hva er en bra partner? En som føyer seg etter alt du sier og gjør, en som snakker deg etter munnen og er enig i alt og som sjeldent eller aldri har egne meninger? Det er vel ikke en tjener du ønsker å ha? Du trenger litt motstand, en å bryne deg litt på.

Din partner, om dere har det fint sammen, er ofte den viktigste samarbeidspartneren du har, kjæreste, far til barnet og bestevenn i én og samme person, det er klart det er viktig med en bra partner. Det motsatte av, en utro partner?

Dere skal jo være sammen om alt, regninger, husarbeid, økonomi, felles barn krever mange diskusjoner, hvordan oppdrar man en et barn? Det finnes vel ingen manual, verken om forholdet eller til oppdragelsen?

Utro med velsignelse?

Feriene, hvor skal dere reise? Skal svigermor få være med i år, skal dere til Syden, på hytta, til New York eller blir det fjelltur, som han så gjerne ønsker? Å være sammen betyr at man bør være ærlige med hverandre, hvis ikke blir det vanskelig for begge.

  • Partneren din har i det siste blitt fjern, sletter tekstmeldinger og anropslister hyppig på telefonen og jobber oftere og oftere «overtid». Er han utro?
  • OBS! Tegn og faresignaler er ikke det samme som bevis, så trå varsomt.
  • Samlivsbrudd kan være en dramatisk, psykisk belastning. Den 42 år gamle småbarnsfaren skrev avskjedsbrev til barna da ekskona gikk fra ham
  • Også selvmord og selvmordstanker kan være relatert til skilsmisse eller brudd

Ulike forskningsstudier viser at samlivsbrudd kan få enorme konsekvenser for dem som berøres. Blant annet er selvmordsrisikoen fire til seks ganger høyere for personer som har vært gjennom et brudd eller en skilsmisse.

Her er 8 faresignaler, utviklet av, Cathy Meyer, sertifisert skilsmissecoach, ekteskapsrådgiver og etterforsker.

1. Han sier at de bare er venner

Dette er en forutsigbar uttalelse fra en som er utro. Dersom partneren din tilbringer stadig mer tid sammen med sin nye venn er det selvsagt mulig at det kan det være mer mellom dem enn vennskap. Du bør selvsagt akseptere at partneren din har venner av motsatt kjønn, men dersom du føler deg utrygg vil det selvsagt gagne både deg og forholdet at du tar opp problemstillingen med partneren din og blir enige om regler for hva som er greit og ikke.

2. Ting blir plutselig hemmelig

Dersom ting dere tidligere pleide å gjøre åpent eller være udiskrete i forhold til plutselig er blitt «off limit», da er det antagelig ett elller annet i gjære. Hvis han skaffer seg nye passord på pc-en, sletter raskt ut- og innkommende meldinger, eller skrur av telefonen når dere er sammen er det naturlig at du reagerer. Har han dårlig samvittighet kan det hende ha vil beskylde deg for å være en kontrollfreak, en snushane eller sykelig sjalu.

3. Han sier han trenger en pause

Personer som er involvert i noen andre vil kreve mer rom og tid borte fra partner og familie. Ofte skylder man da på stress i forbindelse med jobben eller at man trenger å finne ut av ting. Dette kan være et tegn på at partneren din prøver å skape seg litt mer frihet, for å gi rom til sidespranget.

4. Jobbrutinene blir annerledes

Å jobbe sent, dra på jobb på rare tidspunkter eller i det hele tatt legge mer tid i jobben enn tidligere kan være et dårlig tegn. Det trenger ikke bety at han er ute og møter en annen. Det kan også være et tegn på at han trenger tid til å tenke eller vil unngå konfrontasjoner på hjemmebane.

5. Han bruker mer tid foran pc-en

I dag, med den moderne teknologi som er tilgjengelig for oss, så trenger ikke en som er utro å forlate hjemmet. Via mail eller msn kan partneren prate med den «nye», og gir rom for såkalt emosjonell utroskap.

6. Unnskyldningene kommer hyppigere

Han finner på alle mulige unnskyldninger når det er sosiale sammenhenger som familiebursdager osv i DIN familie. Han vil gjøre alt for å være sammen med dem.

7. Hemmelige telefonsamtaler

Emosjonelle affærer skjer som oftest via telefon, spesielt mobiltelefon. Dersom han legger raskt på etter at du entrer rommet, blir borte lenger enn normalt på «butikken» eller tar med telefonen når han skal ned i vaskekjelleren, kan det være et tegn. Et ytterligere faresignal er det om han blir på defensiven dersom du konfronterer ham med dette.

8. Oppførsel som ikke henger på greip

Å ikke møte opp eller komme hjem som avtalt eller ikke kunne gjøre regning for tid kan være et faresignal. Dette henger ofte sammen med klær du ikke har sett før eller klesplagg han plutselig har «glemt» på jobben eller «mistet» på trening.

Monogami

Hvis du spør ham om disse små tingene, får du kanskje servert svært detaljerte historier som ikke henger på greip.

Mange påstår at det er så mange punkter i forholdet, som gjør at man ikke klarer å leve i monogami gjennom flere år, uten at man setter ekteskapet eller partnerskapet på spill. Man må fire for mye på egne ønsker og eget liv, til at det er verdt det, påstås det. Er du enig?

Har du snakket med godt voksne som har vært sammen i 50 år, så har det ikke alltid vært enkelt, er svaret du får, men man har valgt å bli værende, å skilles eller flytte hver til sitt var aldri noe tema, og er det fortsatt ikke.

Slik er det ikke i dag. Blir man ikke respektert eller ikke elsker den man en gang så på som en bra partneren, blir det slutt. Garantert. Man dveler ikke ved det gamle lengre, men kommer seg videre i livet.

Livet er for kort til å bruke tiden på mennesker som ikke leverer etter dine egne standarer og håp.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du naiv og lettlurt?

Er du naiv og lettlurt? Sannsynligvis er du både smart og oppegående, kjekk og populær, smart og intelligent. Men i...

Lukk