For stadig flere unge mennesker er det viktigere å se bra ut, være populær og få positive tilbakemeldinger om sitt utseendet, betyr mer enn det aller meste.

Både skolegang, jobb og livsførsel kommer i andre og tredje rekke etter higen etter et vellykket utseendet. Er det egentlig så rart, når de vakreste får så mange flere fordeler enn de med et langt vanligere utseende.

Samfunnet vi lever i gjør det langt mer attraktivt å være attraktiv. Trynetillegg og sexy-faktoren gjenspeiler arbeidslivet, skolen, våre venner og fritiden vår. For ikke å snakke om kjærlighetslivet. I alle faktorer av samfunnet teller utseende en hel del.

De som har utseende med seg, er attraktiv og ser bra ut får med det mange fordeler ikke andre oppnår, utelukkende pga sitt utseende. Noen kan mene det er feil, men det endrer ikke det faktum at slik er det faktisk.

– Naturlig vakre mennesker har mange fordeler. De flotteste slipper å stå i kø på de hippeste diskotekene, får seg lettere jobb, kjæreste og blir ofte valgt framfor andre med mindre heldig utseendet i stort sett alle settinger i samfunnet.

Hvordan kan trynefaktoren ha en så viktig del av våre liv? Samfunnet er basert på å få fram vinnerne og vi andre dødelige med et normalt utseendet og noen kilo ekstra på kroppen aller helst skulle ha vært stuet vekk på et tørt og mørkt sted.

– For mange blir det et must å ta seg godt ut, uansett hva eller hvor man skal. Kanskje er det ikke så veldig rart at mange unge velger å gjøre mye for å se bra ut, når man ser alle de fordelene det drar med seg.

– Du ser settingen og kjenner deg kanskje igjen? En vakker jente har alltid en «stygg» venninne. Da er det den minst pene som får en langt verre reise og et mer komplisert liv, som krever andre ferdigheter når man ikke kan smile seg i glansen av et vakkert utseende.

– Når du er et spedbarn driter du bokstavligatalt i hvordan du ser ut naturlig nok. Når du begynner i barnehagen begynner allerede noe å skje. Den som er populær i flokken har ofte utseende med seg og kan begynne å plukke venner. De som ser har en skjev nese, eller ører som stikker litt ut, må pent nødt til å vente på tur eller bli valgt ut til å ikke være med i flokken. Verre blir det med alderen og verst er det nok på ungdomskolen. Trist, men sant.

Media, TV, aviser, blader, nyheter og via sosiale medier er fullt av meninger om noens kjendiser eller politikeres utseende. Selvsagt påvirker det oss. Men er det helt ok?

Når det kommer til hva som virkelig bør ha betydning i menneskers liv, bør utseendet komme langt ned på lista over hva som er viktig.

Moralen må bli at man skal vokte seg vell for å tro at det er gull og glitter alt som glimrer. Kan hende det er smart å gå for det som framstår som hel ved, istedet for et raskt falmende glansbilde.

Uansett hvordan du ser ut, vær stolt av deg selv og for hvem du er. For mange er du svært verdifull, for mange er du også helt perfekt!

 

Foto: Flickr/ al7n6awi

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hadde Johannes fått din jakke?

http://www.youtube.com/watch?v=L9O8j9QPZc8 SOS-barnebyer ville sjekke Oslos befolknings medlidenhet med en kald og forfrossen 11-åring. La det være sagt med det samme,...

Brutal vold i nære relasjoner!

Brutal vold i nære relasjoner! Det skjer i hjemmet, og det skjer i vennekretsen av fosterforeldre og man kan oppleve...

Lukk