Fra den dagen du blir født og helt til du trekker ditt siste åndedrag en gang i framtiden endrer kroppen seg enormt. Både utseendemessig og innvendig. Rekker du gjennom livet å bli helt 100% fornøyd med utseende?

Neppe. ikke alle er like opptatt av hvordan man ser ut. Kvinner er nok mer forfengelig enn menn, enda det helt sikkert finnes mange eksempler på menn som er langt mer opptatt av sitt ytre enn mange kvinner. Slik er det mellom kjønnene, men hvorfor er det så viktig for oss?

– Samfunnet vi lever i gjør det langt mer attraktivt å være attraktiv. Trynetillegg og sexy-faktoren gjenspeiler arbeidslivet, skolen, våre venner og fritiden vår. For ikke å snakke om kjærlighetslivet. I alle faktorer av samfunnet teller utseende en hel del.

De som har utseende med seg, er attraktiv og ser bra ut får med det mange fordeler ikke andre oppnår, utelukkende pga sitt utseende. Noen kan mene det er feil, men det endrer ikke det faktum at slik er det faktisk.

– En kvinne med yppige former og et blendende smil vil få seg raskere jobb enn en som ser ordinær ut. Sannsynligvis bedre karakterer enn Britt med regulering og tykke briller også. På en annen side kan man ikke klage på forskjeller blant mennesker med forskjellig utseende, slik har det vært og slik vil det forbli.

Linda Jim Dokken Bilde 6 Foto: Copyright Jim Dokken

Når du er et spedbarn driter du bokstavligatalt i hvordan du ser ut naturlig nok. Når du begynner i barnehagen begynner allerede noe å skje. Den som er populær i flokken har ofte utseende med seg og kan begynne å plukke venner. De som ser har en skjev nese, eller ører som stikker litt ut, må pent nødt til å vente på tur eller bli valgt ut til å ikke være med i flokken. Verre blir det med alderen og verst er det nok på ungdomskolen. Trist, men sant.

Media, TV, aviser, blader, nyheter og via sosiale medier er fullt av meninger om noens kjendiser eller politikeres utseende. Selvsagt påvirker det oss. Men er det helt ok?

Voksne og eldre kan selvsagt være forfengelige nok, men da av helt andre årsaker. Med og uten gebiss eksempelvis gjør enormt med utseende.

Bare de kloke klarer å holde seg for god til å la seg påvirke, la seg styre til å måtte føye seg inn i kravet om å bli vakrest mulig. Helst helt perfekt. Så hva er nå perfekt for noe? Man finner ikke fasit svaret på et perfekt ytre noe sted. Vi kan finne blader og den ellers så kulørte presse velge en eller annen  kjendis til årets best kledde, eller årets mest sexy kvinne og mann, men det må jo være opp til de å bestemme.

Du, naboen og dine medelever på skolen eller kolleger på jobben, ville kanskje valgt noen helt andre både i kategori med og uten klær.

Er du smart så forteller du ditt eget speilbilde en hemmelighet bare mellom dere to, fy faen så fin du er!

Er du fornøyd med ditt utseende?

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julebordet kan bli en katastrofe- ligg unna sjefen!

Ingen andre er så opptatt av tradisjoner som oss nordmenn. Julebord(ene) er blant de viktigste tradisjonene i året. Dessverre går...

Farsdagsgaven som gjør alle fedre våte i øya…

Selvsagt er den gaven barn har laget selv med egne hender den gjeveste av dem alle. Her kan det være...

Lukk