Kvinner og menn i alle aldre har alltid – siden tidenes morgen hatt forskjellig underliv. Slik vil det også bli i overskuelig framtid. Heldigvis. Om ikke for mange kirurger lar for mange “pasienter” stille seg i kø for å forandre på et eller annet.

Via en rekke studier i fra USA, kom det fram at mange kvinner var overbevist om at deres kjønn, ikke var normalt og ville av den grunn endre på det. Heldigvis har trenden snudd mye takket være den britiske kunstneren Jamie McCartney, som lagde kunstverket “The Great Wall of Vagina” hvor 400 forskjellige vaginaer i fra alderen 18 til 76 år var utstilt.

Et prosjekt han ville bruke så mye tid på at han kunne fortelle verden hvordan en kvinne kunne være vakker, og unik.

o-VAGINA-900

 

Her kom det fram at bare 5% av disse var innenfor normen “normal” med små kjønnslepper i en lukket vagina. Kunstnerens budskap når verket ble publisert første gang var krystallklart. Han nektet å være med på at 95% av modellene hadde unormale vaginaer.

Så kan man diskutere til man blir blå – hva er en normal, og hva er en ikke normal vagina? Eller en penis for den del?

Heldigvis finnes det sterke krefter også i Norge, som skriver så blekket spruter om dette tema. Å være tilfreds med det man har. Det er denne bloggens parole under mottoet “You are perfect” heldigvis, har vi mange med oss.

En av Norges mest leste blogg: “Underlivet.blogg.no” er skrevet at dyktige og kloke kvinner som setter kvinners og menns syn på sitt og andres underliv- derav navnet. Og i deres siste innlegg- gjør de som kunstneren McCartney, viser en rekke kvinners underliv – nettopp for å fortelle, det er normalt å ikke ligne andre.

Det er normalt å være unik, ikke gjør noenting for å endre deg selv. Vær heller stolt av den du er og hvordan du ser ut.

– En mann og en kvinnes kjønn er det mest private vi har, og slik bør det forbli. Uansett kan det være til sjenanse for de som opplever å være skrudd sammen litt annerledes enn alle andre. Da kan man snakke med sin fastlege om tema, der vil du etter all sannsynlighet får beskjed om at også du er normal.

Det er du som bestemmer over ditt liv og din kropp – ikke la deg påvirke av utseende hysteriet, som får noen til å gå til det drastiske skritt å endre på noe som er helt normalt.

Bloggere som tør å skrive om tabubelagte tema jobber på spreng for at du og alle andre skal godta deg selv. Akkurat slik du ser deg i speilet hver morgen. Elsk deg selv!

 

Kilde og foto: Huffington Post

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mi briljante venninne- boka alle vil lese!

I sosiale medier florerer det med fansider for Elena Ferrantes meget omtalte verk "Mi briljante venninne", den første av i...

Lukk