Utvist for å hoste mot spillere eller dommere i Premier League. Det skrives nye lover og regler jo mer man får vite om Coronavirusets virkning på oss mennesker. Neste sesong sparkes i gang allerede lørdag 12. september. Spillere som med viten og vilje hoster på eller mot spillere eller dommere – vil kunne bli utvist.

Det er nå, som så ofte ellers – SkySports som melder dette.

Utvist for å hoste mot spillere eller dommere er en fornuftig regel, så lenge det finnes mennesker, i dette tilfelle fotballspillere, som ønsker å gjøre andre nervøse. Redde og usikre på om vedkommende som foretar en slik handling, faktisk er smittet av Covid-19, eller ikke.

I følge velinformerte SkySports, er det skal dette punktet i regelverket, som går under “usportslig opptreden” på lik linje med banning og kjefting på dommeren. Det å hoste i retning av eller på en motspiller eller dommer, kan også straffes med gult kort, alt etter alvorlighetsgrad.

Bølge to

Bølge to av Coronavirusets herjinger er i gang over store deler av verden. Det var ventet at publikum skulle kunne komme tilbake til en tribunene i England i oktober. Da bør Storbritannia opprettholde lite eller enda mindre smittespredning enn i dag. Europa holder pusten. Bokstavlig talt.

I verste fall vil den nye sesongen bli utsatt på ubestemt tid, om spredningen kommer tilbake i England. En krise som vi ikke kan forutse konsekvensene av. All den vi kan snakke om krise i idretten, sammenlignet med verdens største humanitære katastrofe. Regelen, Utvist for å hoste mot spillere er nytt, men akk så viktig.

Players who deliberately cough at opponents or referees can be shown red or yellow cards under new FA guidelines issued amid the coronavirus pandemic.

SkySports.com
Utvist for å hoste mot spillere

Fortsetter med VAR og fem innbytter

Forøvrig er det verdt å nevne at regelen om å kunne bruke fem innbyttere i løpet av en kamp – opprettholdes.

Premier League-sesongen 2020/2021 som starter lørdag 12. september, avsluttes søndag 23. mai 2021. Kun 19 dager før det utsatte Europamesterskapet i fotball, EURO 2020 – sparkes i gang. Det er utvilsomt et tøft kampprogram for de beste lagene. Som blir avløst av et nytt.

Det er dog bestemt at alle lag skal ha 30 dagers ferie mellom sesongene. Derfor vil det bli gitt spesielle rettigheter for Premier League-lag som går videre fra sine Europa-Cup turneringer. Dette gjelder Manchester United og Wolves i Europa League og Manchester City og Chelsea i Champions League.

Hva med VAR, tenker du kanskje? Vi vet VAR skal vurderes, det kan også komme noen justeringer her. Men videodømming som vi har med skrekk og gru, blitt kjent med i denne sesongen ser ut til å overleve. Dessverre.

Utvist for å hoste mot spillere og dommere – er en konsekvens av pandemine vi står oppe i, på ubestemt tid.

Rykter fra ball-øya

Bournemouth har blitt enig med sin manager at nok er nok. Eddie Howe har trukket seg som sjef for Joshua King. King er linket til Everton i en avtale verdt £15m. som er mye penger for en klubb i krise.

Manchester United ser ut til å være kvitt klubbens best betalte spiller. Alexis Sanchez går til klubben han har vært på utlån til permanent. Inter Milan betaler £13.5 m for chileneren som har hatt en ukelønn£560.000 i Manchester United, men må regne med et kraftig lønnskutt. Chris Smalling også han en av Solskjærs menn, har vært på lån i Roma denne sesongen. Men er til salgs de den klubben som vil betale £18m.

Hvem skulle trodd at en spiller skulle kunne bli utvist for å hoste mot spillere og dommere på banen? Nå skjønner vi jo hvorfor, men like absurd er det.

Borussia Dortmund har satt en dato, 10. august, for Manchester United til å komme opp med et reelt bud på den unge spissen Jadon Sancho. 20-åringen er øverste på lista for forsterkninger hos Ole Gunnar Solskjær. Det er ventet at klubbene kommer til en enighet, men at briten kan komme til å koste opp mot 1 milliard norske kroner, ifølge BBC. Årsaken til den bestemte datoen er for at Dortmund ønsker å forberede seg den kommende seriestarten for Bundesliga som er 18. september.

FA-cup-vinner Arsenal og og manager Mikel Arteta ønsker å sette sitt preg på laget, med sine “egne” spillere. Noe som betyr at det vil bli en rekke utskiftninger. Så mange som ni spillere kan bli solgt.

Mauricio Pochettino har vært ledig siden han måtte gå fra Tottenham, men Barcelona har ikke blitt skremt. Kanskje er det nemlig jobben på mektige Camp Nou som blir argentinerens neste arbeidsplass.

Overgangsvinduet stenger 5. oktober

Overgangsvinduet stenger 5. oktober, men avtalene kommer som perler på en snor allerede. Men det vil bli enda mer action så snart Champions League og Europa League er ferdig spilt. Da vet lagene hvor de har sin tropp, hvem som må vekk og hvor de behøver forsterkninger.

Wolves tabbet seg ut i slutten av en ellers fantastisk sesong, ved å miste formen når det gjaldt som mest. Dermed røyk sjanse for å få spille Europa League, neste sesongen, siden Tottenham tok sjetteplassen i siste kamp. Og Arsenal slo Chelsea i FA-cupen.

Vinner Nuno Espirito Santos menn inneværende Europa League-trofé – gir det dog direkte billett til digre Champions League.

Om du er interessert i engelsk fotball generelt eller er fan av ett lag spesielt. Vargas12.com følger overgangsvinduet tett. Følg gjerne vårt nyhetsbrev gratis og uforpliktende. Ønsker du at vi publiserer din tekst, med dine linker til din nettside. Ta kontakt nå – vi lover å hjelpe deg.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Noen rumper får større oppmerksomhet …

Noen rumper får større oppmerksomhet … enn andre rumper. Enten de er veltrente, hjerteformet eller flate, så er det en...

Lukk