Vær – endelig en smak av sommer! Du husker det så godt. I fjor sommer, det grønne gresset og de varme svabergene.

De fantastiske konsertene og de glade feriedagene. Snart har vi en ny sommer på trappene, endelig. Denne helgen får du først smak. Gled deg.

Sommeren 2014, den som fram til nå vil framstå som den mest perfekte – som i de fleste øyne er jævlig lenge. Kommer nok ikke tilbake med det første. Men varme sommerdager er vi lovet allerede tidlig i mai, ifølge de som har greie på slikt.

Mai, la oss velge oss mai som den perfekte måned. Lyse dager, lange kvelder og enorme muligheter for å få ting gjort – både ute og inne.

Kanskje er nettopp været det nordmenn elsker å snakke mest om, som vi ikke kan få gjort noe som helst med, spesielt opptatt er vi nok av været – i mai, og de kommende måneder.

Vårkåt og glad går vi mai 2016 med et smil om munnen. Vi åpner ofte terassesesongen med grill og noe godt i glasset i denne perioden. Mange nordmenn er mestere i kose seg i de få dagene det er litt mer enn 15 grader ute. Kjenner du deg igjen i dette?

Vær - endelig en smak av sommer!

Metrologisk institutt som er best på vær i Norge, forteller i langtidsvarslet at det skal bli mindre vær, mye sol og høye temperaturer i tiden framover. Både i Sør, men også i Nord. Faktisk er det søringene som får det beste været av alle, igjen, med opp mot 25 grader i de best utsatte strøkene.

Vær – endelig en smak av sommer!

Om du ser for deg din agenda fra i dag, og ut august – vil du ha en rekke gjøremål som er basert på nettopp vær.

Roskilde 2016, VG-lista Top 20 på Rådhusplassen, campingferien med svigermor og fjellturen til, Romsdalshornet, er alle basert på om den er vellykket eller ikke, om det er bra vær eller ikke. Bra vær må ikke på død og liv være sol og stille vind. Tvert i mot.

Skal du fiske i fjellvann med flue, anbefaler andre eksperter enn de på Metrologisk institutt, at været bør bestå av yr og tunge skyer.

Vær er som kjent noe helt naturlig, men for oss på denne kloden som er svært opptatt og avhengig av å vite litt om det – teknologi på høyt nivå. Det er bare stor kunnskap, langsiktig forskning gjennom mange år, at man kan forutsi været – lang tid i forveien.

Om litt er altså kaffen klar, og solen vil skinne i store deler av landet. Hurra. Trønderlag, får dessverre en grå fredag, men ellers til kommende helg, vil det være store muligheter får å se sola. Du Ola.

Vil du ikke ta sjansen med været, og heller vil ha sikre garantier om godt vær og sol, for å bli brun. Finnes det selvsagt alternativer. Skal du til Syden? Få en enda dypere og varig brunfarge på turen! Les mer her.

En ting bør du legge på minne før du knepper badebuksa og reiser ut til huk eller andre egnede bade-destinasjoner. Det er lov å bruke hue; bruk i tillegg solkrem, vis respekt for naturkreftene i fjellet og på sjøen.

Smøre deg inn med beskyttende solkrem i tide og grav deg ned om nødvendig.

Over og ut, fra urbane Fredrikstad.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SKAM – norsk ungdom på godt og vondt

Nett TV-serien fra NRKp3.no, som har tatt Norge med storm, stormer videre. en ekte fortelling om hvordan norsk ungdom opplever...

Lukk