I regi av Kirkens Nødhjelp skal årets TV-aksjon gå til de menneskene i verden som har lit eller ingenting, ikke engang vann. Vi er så heldige å ha rikelig med godt vann rett i fra springen når vi har behovet- hele døgnet. Eller vi har penger nok til å kjøpe det vannet vi måtte ha bruk for.

I Sudan, Sør- Sudan og Etiopia, Somalia, Tanzania, Afghanistan, Pakistan og på Haiti er det millioner av mennesker som ikke kan få tak i vann, eller de må gå mange timer for å få tak i det. Du og jeg og mange med oss kan gjøre en forskjell. Vi vet at vann utgjør forskjellen på liv eller død, derfor bør hjelpe de som trenger vår hjelp. Nå.

Korrupte politiske ledere er dessverre en av årsakene til at de som burde ha hjulpet de trengende i de nevnte landene. Dessverre er det lettere sagt enn gjort. Krig, konflikter, maktspill og korrupsjon er den daglige politiske agendaen for mange land, der vann og matmangel ikke engang blir satt på dagsorden.

Aarets_TVaksjon

I år skal pengene fra TV-aksjonen gi en million mennesker varig tilgang til rent vann. For bare 200 kroner kan du gi vann til ett menneske for resten av livet.

Tilgang til rent vann dreier seg ikke om å bli utørst, det betyr at mennesker overlever og holder seg friske. Tilgang til vann sikre avlinger og mat til befolkningen. Kvinner og barn får muligheten til utdanning og arbeid når de ikke må bruke mange timer hver dag på å gå etter rent vann.

Når turen etter vann blir kort er de også mindre utsatte for vold og seksuelle overgrep. For å styrke flere av disse positive ringvirkningene vil Kirkens Nødhjelp også sette opp latriner og gjøre andre tiltak for å bedre sanitære forhold og hygiene.

Midlene fra TV-aksjonen skal derfor gå til vannprosjekter i de åtte landene vi her er nevnt.

Bli med å gjøre en forskjell, ikke la flere uskyldige sivile, eldre, voksne, barn og unge dø fordi de ikke har tilgang på rent vann. De fortjener å få en sjanse, gi så det monner. Ønsker du å bidra litt ekstra ved å bli bøssebærer i din hjemby er det behov for det, og du vil bli tatt godt i mot av Kirkens Nødhjelps representanter.

Vi oppfordrer alle bloggere i Norge til å gi 500 kr hver eller så mye du føler du har råd til over det. Spre gjerne også dette budskapet til så mange som mulig, så pengene er klare når det ringer på døra.

Bli Bøssebærer for TV-aksjonen.

TV-aksjonen kan du følge på NRK gjennom hele søndag. 19. oktober.

Kilde: Blimed.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Landslaget- riktig av Høgmo å vente med Ødegaard

Martin Ødegaard, Strømsgodset og Norges unge juvel, gutten som vil bli Norges viktigste spiller gjennom de neste 15-18 årene om...

Selfies- er du redd for at dine bilder er kommet på avveie?

Publiserer du dine egne bilder på word.wide.web, best kjent som 'nettet' eller internett, da er det også muligheter for at...

Lukk