Du har vel ikke glemt å være miljøvennlig i myldret av informasjon, nyheter og overskrifter som pryder alle kanaler, magasiner og overskrifter? Det kan være lett å sovne på post.

– Framtiden vår vet vi lite om, nettopp derfor bør du, jeg og alle andre bruke hverdagen fornuftig og alltid med miljøet i fokus. Du kan kanskje tenke at det ikke er så farlig om du dropper å skille og sortere ditt eget avfall. Brette og stappe, eller stappe og brette- det er opp til deg, bare du sørger for å gjøre det hver gang du er ferdig med en papp-kartong som kan gjenvinnes.

– Du er ikke mer opptatt av miljø enn du er av hvordan det skal gå med verden i framtiden, du er ikke alene, de fleste tenker ikke så mye for framtiden, men tar en dag ad gangen. Men om du får vite at dine oldebarn kan risikere å måtte flytte fra hjemmet sitt fordi vannet stiger flere meter pga menneskeskapt forurensning, så blir det rask mer personlig.

Man er glad i sine egne og vil alltid sin familie vell.


– Hver enkelt husstand i Norge har en egen miljøstasjon- en rød plastkasse med lokk som du kan plassere alt du er i tvil om, eller er sikker på kan være av farlig avfall. “White spirit”, lakk, batterier og alle typer malingspann kan plasseres her. Når denne er full kan du ringe til kommunen så blir kassen hentet ved en passende anledning.

Matavfall skal i egen søppeldunk der posene knytes godt igjen før de kastes her. Pass på å unngå glass eller andre skarpe gjenstander.

– Du er bare en av mange innbyggere, om alle tar sin del av ansvaret når det kommer til miljø-spørsmål, vil Norge og planeten vår forøvrig være et ok sted å leve for kommende generasjoner. Mulig det ikke er så givende å samle sammen melk- og juicekartonger, men det er faktisk en meget viktig del av å opprettholde et grønt og fornuftig miljø.

Til felles beste for alle!

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvem vinner Premier League?

[poll id="Hvem vinner Premier League"] Det står mellom tre lag, men bare et kan bli nummer en helt åpenbart. Manchester...

Lukk