Vårens viktigste målsetning, få en bedre hverdag med deg selv.

Hvordan gjør du det? Ta grep. Sliter du på jobben, ta det opp med med en kollega, en leder du stoler på eller sjefen din. Sliter du på hjemmebane, er det også mulig å gjøre noe med det. Kanskje trenger du en time out?

Småbarnsforeldre sliter med tidsklemma, godt voksne sliter med overgangsalderen og de eldre sliter med for mye tid. De yngste har ikke tid til noen ting – annet enn å spise og fylle bleien. Og å sove.

Les også: Markedsføring? Les!

Alt for mange nordmenn sliter seg gjennom livet, med angst og depresjoner, livredd for å ta grep for eget velvære. Alt for mange tør ikke å konfrontere overordnede med utfordringer på jobben, for de vil ikke være til bry eller bli pekt på som trøbbelmaker. Folk har fått sparken for mindre tidligere, tenker man kanskje.

Dessverre sliter også mange med hverdagen, fra morgen til kveld. Med alt fra mindre angstanfall til total noia. Selvsagt bør man sørge for å få profesjonell hjelp, om man føler at livet er i ferd med å rakne.

Vårens viktigste målsetning …

Likevel er det faktisk mulig å gjøre endringer selv, for egen helse. Noe som bør være vårens viktigste målsetning – om man ikke har det bra i livet. Det faktum at vi er ferdig med vintermånedene og raser inn i våren 2017, er jo positivt for mange. Lysere dager, høyere temperaturer og større muligheter for behagelige ute aktiviteter, har mange sett fram til.

Enten man er født i feil kropp, har mistet en kjæreste, venn eller jobben – det finnes håp for de aller fleste. Man bør begynne med å tenke litt lengre framover. Legg positive planer for morgendagen, en reise og en ferie du vet kan bli bra for deg og den du liker å omgås.

Les også: 2017 – ditt beste år?

For å få en bedre hverdag, bør man forstå at livet ikke er en dans på røde roser, men kan arte seg som et helvete fra tid til annen, også for oss nordmenn som er født med et helt gull-bestikk i kjeften.

Vi har det fortsatt veldig mye bedre her i landet, enn svært mange andre. Men det hjelper lite å fortelle det, til en som tror taket skal rase i hodet på vedkommende, i det han eller hun kliver ut av senga, hver morgen.

Det er liten vits i å be en suicidal om ta seg sammen, eller en som sliter med alkohol og dop om å la være å drikke eller sette neste sprøyte, fordi man kan dø av det. Ønske om endringer i liv og holdning må komme fra den enkelte, fra innsiden.

Heldigvis er det håp for framtiden for den som sliter mest. Helseminister Bent Høie, ønsker nemlig å gi barn i barnehagealder, hjelp for psykiske problemer, hvordan dette skal foregå i praksis er ikke kjent, men riktig vei å gå.

Husk at den som ønsker å forkorte livet, lykkes i stor grad, fordi de er dyktige til å skjule sine lidelser. Og et endt liv er så endelig og fullstendig, aldri reversibelt. Derfor bør du ta grep for egen helse allerede i dag.

Ikke bli en i statistikken, ikke bli en av de 600 menneskene som ender sitt eget liv i 2017. Alle vanskeligheter og utfordringer kan gjøres noe med, du må bare være villig til å forsøke.

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Unike Zlatan!

Noen nordmenn har hatt suksess i Manchester United og i andre storklubber rundt om i Europa. Men én svenske har...

Paul Lambert ferdig i Wolves?

18 POENG på 16 kamper er fasit for Paul Lambert, med fem strake tap, ser det mørkt ut for den...

Lukk