Et kraftig høytrykk over store deler av Europa har allerede tatt liv. I Storbritannia har flere eldre død av direkte årsak knyttet til høye temperaturer. Også flere steder i USA er det rekordvarmt, med 33 grader i New York. 

For noen dager siden ble det målt 35 grader på Kanariøyene, og nær 40 i Tyrkia.

– I hele Sør Norge har det vært varmt lenge, men de siste dagene har temperaturen vært godt over 30 grader flere steder i skyggen. Er man på tur og parker bilen i skyggen, tar det kun kort tid før den står i sola.

Foto: Flickr/ dalllam


– I en bil kan det fort komme opp i livsfarlige temperaturer som vil kunne ta livet av mennesker og dyr på kort tid. Sett ikke igjen verken barn eller hund nå i sommervarmen, det kan bli fatalt. Ikke sitt for lenge i solen, og søk deg til skyggen når det er på det varmeste midt på dagen.

Via SMHI, Sveriges svar på Meteorologisk Institutt, får du de mest korrekte værvarslingen også for hele Norge. Det meldes fint og varmt i store deler av Norden, men farlig varm i Storbritannia, der det fryktes at flere liv går tapt.

Kommende uka skal det på ny bli mer enn 30 grader i London.

Selv bør du passe på å drikke nok, en selvfølge, men hver eneste sommer havner folk på sykehuset fordi de blir raskt dehydrert når det blir så høye temperaturer som nå.

Gravide, eldre og barn må passe spesielt godt på da de er mer utsatt enn andre.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hun lugger, sparker og spytter han i ansiktet …

Hun lugger, sparker og spytter han i ansiktet. Kvinner som mishandler menn er i mindretall, men det faktum at det...

«Monsen på Villspor» med Anne Rimmen!

Lars Monsen (50) er fortsatt ikke helt frisk etter å ha blitt bitt av Flått der han fikk den fryktede...

Lukk