Velger du vekk vaksinen? Da kan det hende du blir svært alvorlig syk av covid-19, enten av Delta-varianten, eller Omikron-viruset? Men det kan hende, om du fortsetter å velge vekk vaksinering, at du dør av et virus som enda ikke har kommet til Norge – eller av virus som allerede er på vei til dine lunger, i dag.

Estimated reading time: 3 minutes

Table of Contents

Byrde

Et samlet ekspertise-panel, med alt fra forskere som utvinner vaksinene, til legene som forsøker å berge livet til pasientene rundt om i landet. Har en felles bønn til deg: Ta vaksinen. Pasienter som av ulike årsaker har valgt å velge vekk vaksinen og som har blitt smittet av Covid-19, blir alvorlig syke.

Samtlige innlagte som ikke er fullvaksinert, sliter voldsomt med å puste selv.

Lest denne? Nordmenn lar seg lure – ensomhet er årsaken

Leger og sykepleiere jobber på spreng, døgnet rundt, for å berge livet deres. Den som velger å ikke vaksinere seg, legger en byrde til jobben disse fantastiske menneskene gjør – hver eneste dag. Velger du vekk vaksinen? Har du sannsynligvis ikke skjøt alvoret som er i ferd med å ramme oss.

Du som velger vekk vaksinen er ikke bare en byrde for de som jobber i helsevesenet, men også en byrde for omgivelsene sine hjemme. På jobben, blant venner, på reise og uansett hvor man ferdes. Fordi man har smitten med seg, smitter andre og gjør kanskje gamle og de med underliggende sykdom, veldig syk.

Velger du vekk vaksinen?

Egoistisk

Det er en egoistisk handling. Velger du vekk vaksinen, er du med på å la pandemien få leve videre, du kan risikere å smitte alle du er glad i og du kan risikere eget liv. At verdens befolkning nå vaksineres for fult, kan sees på som en diger dugnad.

Du bør stille deg solidarisk bak vitenskapens svar på pandemien og det svaret er vaksine.

Pasientene er så syke at de har svikt i flere organer. De må ha hjelp til å puste, og så godt som alt annet. Døgnet rundt, til enhver tid, blir de passet på av minst én sykepleier hver. Mange av dem kommer aldri ut av sykehuset i live

Sissel Marie Brun / Intensivsykepleier Ahus – NRK.no

Man skal alltid tenke selv og velge sin engen sti i livet, men det er forskjell på å ville vite hva man putter i kroppen. I form av vaksine og ville utsette seg for voldsom smerte og død, for å ville være herre i eget liv. Hva er poenget?

Ta vaksinen

Om man går mot strømmen og velge vekk vaksine som koster deg livet, har du uansett tapt alt på alle punkter. Vi velger å tro at akkurat i Norge, bør endel mennesker stoppes for sin egen dumhet. Her burde det faktisk blitt innført tvang. Tvangs-vaksinering av den delen av befolkningen som ikke klarer å tenke rasjonelt, selv.

Lest denne? Tåler vi en vinter med ny lockdown?

Slik vi mener eksperter verden over, framstiller vaksinene, særlig Moderna og Pfizer har god effekt mot alvorlig sykdom og død. Men det er en ulempe med vaksinene, den blir svakere med tiden. Pfizer-vaksinen går sakte ut av effekt, etter seks måneder etter siste stikk.

Moderna holder noe lenger, men begge selskapene hevder at en oppfriskningsdose gir svært god vaksinering mot sykdom. Også mot den nye varianten, Omikron, er det god beskyttelse i vaksinene, rundt 70 prosent beskyttelse ifølge eksperter.

Om du har livet kjært, om du ønsker å se barna dine vokse opp og ha et meningsfylt liv, den tiden du har igjen. Ta vaksinen så snart du kan, ta vaksinen om ikke for deg selv, men for alle oss andre. Vær så snill, ta vaksinen, nå.

Vargas

Pin It on Pinterest