Verden i år 2100, beboelig for mennesker? Hvordan ser morgendagen ut for kommende generasjoner? En fireåring i 2016 vil være 89 år i 2100. Hvordan ser verden ut da, om mindre enn hundre år?

Er det nok mat, spiser vi menneskekjøtt og er det fisk i havet? Har du tenkt tanken; hvorfor er vi her?

Hvordan ser Norge ut? Har havene tatt store landområder? Har kriger tatt millioner av menneskeliv? Er det liv igjen på planeten vår som vi kjenner den i dag? Eller er det liv på andre planeter?

Hvor langt er forskerne kommet med kreft-gåten? Hva med internettet? Eller har verden gått til grunne? Eller har vi flyttet til et nytt hjem, en ny planet, f.eks Mars?

Verden i år 2100, beboelig for mennesker?

Man kan spørre seg mange spørsmål om framtiden, men mest av alt er det kanskje greit at vi ikke vet hva framtiden vil bringe. Lar det seg gjøre å dyrke noe som helst? Eller er yrke bonde; allerede historie om hundre år på grunn av global oppvarming?

Hvorfor er vi her?

Se for deg hvordan teknologien har utviklet seg på skarve hundre år. Den kunnskapen vi har i dag og legg til nye hundre år, så skjønner man at alle de med onde hensikter, også kan ta denne til nytte og bruke den til sin fordel. Dessverre.

Kanskje er framtiden for planeten Tellus, både mørk, dyster og farlig. Menneskeskapt forurensning og global oppvarming er bare en av flere store utfordringer vi står ovenfor. Masseødeleggelsesvåpen og stadig farligere terrorvirksomhet en annen.

Tar man med muligheten for resistente nye bakterier, som gir pandemier og som legevitenskapen ikke makter å ta knekken på, og som skaper panikk og uante konsekvenser samt massedød over landegrensene. Er det utvilsom en dyster framtid som tegnes for framtidige generasjoner.

Hva skjer med verdenshavene og liv som lever der, om temperaturen stiger?

Noen eksperter peker på en helt annen og kanskje enda farligere utfordring og problemstilling for menneskeheten på sikt.

Hvis global temperatur øker mer enn to grader må vi tilbake over tre millioner år for å finne tilsvarende klima. Homo sapiens har ikke opplevd den varmen vi trolig vil oppleve.

Professor Helge Drange, Bjerknessenteret

Nemlig en for rask utvikling innen teknologiens verden, på sikt kan ekspertene være “for smarte” for fort. Forskernes higen etter å finne svar på livets største gåte, hvorfor er vi her og hvor kom vi egentlig fra, og hvor skal vi? Kan skape uante problemer for oss.

Verden i år 2100, beboelig for mennesker?

Overmenneskelig intelligens der maskinene, robotene og teknologien overstyrer menneskenes ordre, er og blir den farligste utfordringen for neste og kommende generasjon, i tillegg til alt det andre.

Krig, terror, naturkatastrofer og pandemier. Er vi allerede dødsdømt for framtiden?

Fysikeren, professor Stephen Hawking, nåtidens Albert Einstein, har skrevet en rekke bøker om universet, om “sorte hull” om menneskehetens trusler og om teknologien som kunstig intelligens.

Professoren advarte i sin tid om å produsere for smart teknologi som igjen kunne overta og styre verden på egne premisser. Utvilsomt starten på slutten for menneskeheten.

Hvorfor er vi her??

Man kan selvsagt håpe på at morgendagens forskere er så smarte at de tar høyde for at det skal litt mer til, enn å koble fra strømmen, for å få maskinene og robotene til å slutte å virke.

Man kan håpe på at det gode seirer over det onde, og at forskerne finnes svar på kreft-gåten i tillegg til å skape gode nok medisiner for morgendagens virus.

Dessverre er realiteten en uforutsigbar framtid. Kanskje godt vi ikke vet. Det vi vet er at innen 2100, vil vi være ca. 11 milliarder mennesker på kloden, eller ingen …

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
EM-finale, Frankrike- Portugal, nedtur eller en selvfølge?

Vertsnasjonen Frankrike har klart det igjen. Å nå finalen på hjemmebane, akkurat som i VM 2008. Forventet eller en nedtur?At...

Lukk