Verdens beste Zlatan, Zlatan Ibrahimovic, mannen som elsker å skape overskrifter om seg selv og sin fantastiske karriere, bør være ditt barns forbilde.

Har du en sønn eller datter med ambisjoner, bør de se opp til verdens mest kjente svenske – kanskje før noen andre. 

Verdens beste svenske … elsket og hatet, fordi han lekser å provosere.

Svært få spillere opplever å kunne gjøre så mange som 500 mål i sin karriere. Nå er det tre aktive, nemlig Lionel Messi, Christiano Ronaldo og Zlatan, som har lykkes med den utrolige bragden. Tre av de aller største. 

 

Ibra er den eneste fotballspilleren i verden, som har scoret fire mål mot England i én og samme kamp. De tre siste i løpet av det siste kvarteret, da nye «Friends Arena» skulle åpnes. Det siste målet, et saksespark fra 23 meter, med ryggen mot mål. Typisk Ibra.

Verdens beste svenske, håver inn penger på å ha vært blant de beste fotballspillerne på kloden i mange år. Han har skrevet biografier, solgt klær gjennom sitt eget merke, A-Z og han skaper fortsatt overskrifter som spiller i USA.

Zlatan har altså rundet 500 mål i sin uvirkelige karriere, Zlatan fortjener en statue i en lang rekke byer, ikke bare i Sverige. 

Verdens beste svenske ...

Gud, konge og legende, Zlatan Ibrahimovic Foto: creative commons

Zlatan er for mange Gud, konge og legende i én og samme person. Den aller største svenske idretts-personlighet gjennom alle tide. Utvilsomt. Glem Volvo, ABBA, Bjørn Borg og Wasa knekkebrød. Zlatan er den største. 

Når Zlatan får spørsmål fra journalister, har spissen som regnes blant de aller beste spissene gjennom tidene, svaret klart. Da han ble spurt hva han skulle gi kona, supermodellen, den 11 år eldre, Helena Zeger, svarte Zlatan: «Ingenting, hun har Zlatan allerede.» 

Med 500 mål i sin karriere som landslagsspiller for Sverige, og som spiller for de aller fleste av de beste lagene i verden, er det også en karriere som utvilsomt går mot slutten. De fysiske forutsetningene for å holde et høyt nivå som spiss, i en alder av 37 år, er nettopp det som gjør svensken så unik. Zlatan fyller 38 år 3. oktober, men er umenneskelig godt trent.

Før Ibra forlot banen for siste gang for PSG på flotte «Parc Des Princes» i Paris, sammen med sønnene Vincent og Maximilian, gikk de en seiersrunde rundt stadion, sa Zlatan etterpå: » Jeg kom som en konge og reiser som en legende.» 

Når man har gjort 156 mål på 122 kamper er det lov å være tøff i tryne, noe som ikke kler noen annen fotballspiller bedre enn nettopp, Zlatan Ibrahimovic. Vi får neppe se hans like noen gang igjen. Dessverre.

Takk Ibra, for underholdningen, scoringene og sitatene. Du vil aldri bli glemt. Du vil forbli verdens beste svenske. 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Velkommen til sextelefonen …

Velkommen til sextelefonen, svarte kvinnen med soverom-stemmen, så sexy hun klarte. Sannsynligheten var stor for at det var ei skikkelig...

Toppblogger med på Farmen

Toppblogger med på Farmen. Smellvakre, Andrea Badendyck, (23) har blogget siden hun var 13 år og har opparbeidet seg en...

Lukk