Verdens beste verktøy du bør bruke så ofte du har behov for det. Dette verktøyet kan brukes til neste alt. Enten du ønsker å lære hvordan du baker en kake du aldri ha bakt før. Eller du skal skifte et lysstoffrør for første gang.

Kanskje behøver du et verktøy til å lære deg et språk? Du kan til og med bruke dette til ren og skjær underholdning.

Hva vi snakker om? Vi snakker selvsagt om verdens største videonettsted, YouTube. YouTube er helt fantastisk, som du sikkert allerede vet. I denne vanskelige tiden vi er inne i nå. Med mye hjemmetid grunnet den globale pandemien, har mange brukt nettopp YouTube til ren underholdning. Mang en konsert er sendt live, til stor glede for mange. Både artister og fans.

Alternativet er biblioteket

Du synes sikkert det er rart å tenke på, men det finnes mange mennesker på kloden som ikke vet hva YouTube er. Og dermed går glipp av denne fantastiske muligheten for læring. Disse har ofte ikke tilgang til internett, som er det eneste du behøver til elektrisitet, selvsagt.

Om du er lærer, er vi sikre på at du ved flere anledninger, har måttet søke YouTube for hjelp. For å finne svar du ikke kan finne så mange andre steder. Verdens beste verktøy du bør bruke. Er du elev har du også valgt å bruke det samme nettstedet som hjelpemiddel. Ikke sant?

Lest? Slik lever nordmenn hjemme i Coronatiden

Selvsagt kan man under normale omstendigheter, gå på biblioteket å låne en bok og lese seg opp.

Forskjellen på å lese seg opp på et tema, og finne svaret via en video, er at du får se framgangsmåtene dette gjøres på. En betydelig enklere måte å lære på, å se hvordan andre forklarer i detaljer hvordan en oppgave skal løses – uansett vanskelighetsgrad. Enn å lese om det.

Verdens beste verktøy du bør bruke

Verktøy, musikk og underholdning

Nå på sommeren skal folk flest pusse båt, male hus, male terrassegulv, slipe stein og vaske bil. Alt dette er ikke like enkelt om du ikke har gjort det før. Da er en brukermanual på video, et perfekt verktøy du bør bruke så ofte du kan. YouTube er ikke bare et verktøy, med kilde til fantastisk underholdning.

Om du velger å se kattevideoer, bilkrasj fra live-dash kamera eller du ønsker å se live konserter fra store deler av verden.

YouTube er en global oppfinnelse til hjelp for liten og stor. Det er faktisk verdens største og beste nettsted for opplastning, visning og deling – av private videoer. Grunnlagt 14. februar 2005. Før 2005, måtte du altså gå på biblioteket å lese seg opp på alt du lurte på – det er helt uvirkelig.

Ikke overraskende er det musikkvideoer som er blant de mest populære videoene på det berømte videonettstedet, YouTube.

I 2019 hadde giganten YouTube $15 milliarder i omsetning, som tilsvarer ca 150 milliarder norske kroner. Alt er som kjent digert over there, og det er selvsagt i USA, nærmere bestemt i San Bruno i California, basen for YouTube ligger. Eid av enda større Google, siden 2006. Verdens beste verktøy du bør bruke.

Om du sitter på kunnskap du mener kan være nyttig for andre, er det bare å sette smarttelefonen din på opptak og begynne å snakke. Du vil bli overrasket over hvor gira du blir i det øyeblikket du ser hvor mange som får øye på din video. Og er den morsom i tillegg vil den bli raskt delt av veldig mange. Brått er det du som er den neste YouTube stjernen i sosiale medier.

Populære musikkvideoer

Despecito som i 2020 topper et par lister over mest viste videoer, har per dato sånn ca 6,77 milliarder avspillinger. Vi gjentar: 6,777.937.000 visninger. Det gir selvsagt penger i kassen til arrangør og artist. Men det forteller litt om YOUtubes makt i en voksende bransje. Despecito ble publisert i januar 2017, emn har altså på drøye tre år, fått verdensherredømme.

Tenk om du kan lage videoer som brødrene Ylvisåker? Og vil lage video som “What Does The Fox Says” som har pene 933 millioner avspillinger. Da vil du utvilsomt bli lagt merke til. Du blir nemlig ikke fryktelig rik bare av å få mange visninger på YouTube. Til det er det for dårlig betalt. Det er gjennom reklame og annonsering de store pengene ligger.

Har du f.eks en Influnecer du liker, og som du ønsker å føle så ofte du kan. Bør du husk på å klikke på den røde bjella og dermed få beskjed når neste video er ute. Smart? Vi har vår helt egen fan, og vi anbefaler deg å følge henne på YouTube.

Verktøyet YouTube

Men det er altså verktøyet YouTube vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på i denne artikkelen.

Du har kjør den siste Apple Watch-modellen, men er ikke sikker på hvordan denne skal settes opp mot din Apple smarttelefon. En kjent problemstilling, ikke sant? Da finner du en video av en person som har filmet dette, når han gjorde denne operasjon. Dermed får du hjelp, på ditt eget språk i de fleste tilfeller, og du slipper å gå irritere deg over å ikke få klokken til virke.

YouTube kan være det verktøyet du behøver i langt flere situasjoner enn du kan tenke deg. Det finnes milliarder av videoer om neste alle tema du kan tenke deg. Eventuelt, du med Apple Watch, kan selvsagt spørre Siri, men det er ikke alt hun kan bidra med, dessverre.

Vi har notert oss at vi bruker videonettstedet stadig oftere for å få nødvendig assistanse og både råd. Prøv det ut selv og se hva du kan få hjelp med – du også.

Bruk YouTube for alt det er verdt.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Slik lever nordmenn hjemme i Coronatiden

Slik lever nordmenn hjemme i Coronatiden. Det Skypes. Både fra hjemmekontoret, men også privat. Vi leser mer enn noen gang....

Lukk