Sveriges beste fotballspiller gjennom tidene, ubestridt nr 1 Zlatan Ibrahimović (31) vinner priser som han selv vil. Beste spiller i VM for Sverige, beste mål og gullballen for 2012. 

Magiske g kontroversielle Zlatan har sin fiender i både svensk og internrasjonell fotball. En spiller som snakker mer med bena enn med munnen, men allikevel klarer å være så fargerik og arrogant, er ikke langt unna Messi.

Jo, kanskje Messi, men Zlatan er blant de aller beste spisser i Europa. Det blir lagt merke til i Sverige. Sverige elsker sin Zlatan fordi han er den han er.

– Han scoret flest mål som spiller for Milan, han leder målscorer ligaen i franske  Paris Saint-Germain. Zlatan gjør det med en appelsin det John Carew gjør med en fotball. Norge har mange gode fotballspillere, men ingen i nærheten av en som Zlatan.

I følge svenske medier er Petter Northug og Zlatan svært like i mentalitet, og i kjeften. De tør å være annerledes, de tør å være ekstreme, de tør å si hva de mener og de tør å være best.

Petter Northug har sagt til norske medier at Zlatan er et av hans største forbilder.

Norge har Petter Northug, Sverige har Zlatan. Jeg som nordmann kunne gjerne ha byttet ut skikongen, med fotball-guden Zlatan Ibrahimović når som helst.

Mulig går Zlatans karriere mot slutten, men han har allerede gjort alt som er mulig med en fotball, om han ønsker det kan han bli forbundskaptein for Sverige til evig tid. De som kjenner 31 åringen best, vet at det aldri kommer til å skje.

Zlatan er verdens mest kjente svenske, fortsatt er ikke siste linje skrevet om tryllekunstneren.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
BBC i krise, starten på slutten for mediagiganten?

BBC, velkjente og fram til nå svært så anerkjente British Broadcasting Corporation er i den største krise siden det ble grunnlagt...

Lukk