Verdens mest kjente nordmann. Ikke ennå, men om et par tre år kanskje, vet så mange hvem Martin Ødegaard er, at han vil være verdens mest kjente nordmann.

Årsaken vet vi, med oss mange spanjoler og andre som er fotballinteresserte. Snart, en hel verden.

-Det sier litt om hvor stor status fotballen har rundt om i verden, langt viktigere for mange andre nasjoner enn oss nordmenn, som knapt gidder å gå å se vårt eget favorittlag her hjemme.

Der man lett kan skylde på billettpriser, dårlig vær, dårlig fotball og sviktende formkurve for å slippe.

Fotballen har en unik posisjon i flere land, England, Italia, Spania og Tyskland. Til og med i Sverige har fotballen enorm betydning for folk flest. Hele familien går på kamp.

Skal man gjøre det i Norge koster det som kjent en liten formue.

– Interessen i Spania f.eks er til sammenligning formidabel, og spiller du på Real Madrid, er du per definisjon blant de beste spillerne i verden.

Martin Ødeggards lille eventyr har så vidt begynt, men han vil utvilsomt bli verdens mest kjente nordmann, nettopp slik Ole Gunnar Solskjær var det, da han spilte for Manchester United i sin tid.

Verdens mest kjente nordmann.

Mange vet nok hvem Marit Bjørgen, Petter Northug, Jens Stoltenberg og Liv Ullmann er også, men langt i fra så mange som vil oppdage den purunge nordmannen som skal sparke ball blant de aller beste, om ikke lenge.

Real Madrid er kanskje verdens mektigste fotballklubb, de har en omsetning på flere hundre millioner Euro per år, de kjøper og selger de aller beste spillerne i verden, det betyr at det er litt av et nåløye 16 åringen må tvinge seg gjennom.

Når han endelig får sjansen til å spille i den hvite drakta, vil en hel verden få opp øynene for, Martin Ødegaard.

Bokstaven Ø er ikke så mye brukt av andre enn oss nordmenn og noen dansker, men Martin har valgt å beholde sin Ø i etternavnet, også på den snart så berømte drakta. Det kan være en liten geni-strek. Det vil bli lagt merke til av mange supportere og kanskje sett på som eksotisk.

Real Madrid selger mange hundre tusen hvite fotballdrakter hver sesong. Også Martins drakt vil bli mektig populær etterhvert som han markerer seg. Den kan du faktisk bestille her, om du skulle være interessert.

Martin Ødegaard er 16 år gammel og spiller for Real Madrid, snart er han verdens mest kjente nordmann. Det er et lite eventyr i seg selv.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forelsket? Da bør du kanskje forlove deg i Portofino?

Forelsket? Da bør du kanskje forlove deg i Portofino? Andrea Bocelli er kanskje den sopran/artist/superstjerne/opera-sanger, som formidler kjærligheten – best...

Lukk