Verdens ondskap når nye høyder. Eller hva sier du om denne hendelsen fra en buss i India: En 23 år gammel kvinne blir holdt og gruppevoldtatt på en buss. Hun mister sin få uker gammel baby til gulvet. Jenta dør av skadene hun blir påført.

Henne mor, blir satt fyr på og dør selv av brannskadene. En virkelig hendelse fra Delhi. Så brutal at man ikke kan fatte det.

Et liv er i stadig flere kretser svært lite verdt.

I det nyopprettede landet Sør-Sudan, får ikke soldatene lønn, men heller betalt i form av voldtekt. «Vi har ikke penger å gi deg, men siden du har jobbet så mye, kan du få lov til å forsyne deg blant innbyggernes yngre garde. Ta de som frister deg mest.»

Da er i hvert fall ikke et kvinneliv, mye verdt. Eller er kanskje en afrikansk eller indisk kvinne mindre verdt enn en norsk eller amerikansk?

Verdens ondskap når nye høyder

Siden tidenes morgen. Nei. Siden det tenkende menneske, homo sapiens begynte å vandre rundt på kloden, har mennesket skapt ondskap i økende grad rundt seg. Mye tyder på at det finnes ingen grenser for hvor gal verden er i ferd med å bli. Før det, altså i stort sett hele vår klodes leve tid, har det hele formodet seg som rene paradis.

Verdens ondskap når nye høyder.

Dyrenes verden er selvsagt brutal nok, den enes død og så videre. Men den skiller seg på et viktig punkt fra menneskene. Dyrene har ingen onde hensikter. De ser på sitt offer som mat til seg og sine, og kun det. En løve jakter ikke på Gnuen fordi den vil være slem eller sier til seg selv: «Hvem skal jeg drive jakt på for moro skyld i dag, tro?»

Den jakter for å skaffe mat. Punktum.

Islamsk Stat herjer i Afghanistan, Irak og Syria, Al Qaida i store deler av Europa i Afghanistan, Saudi Arabia og Pakistan og Boko Haram, en nigeriansk islamistisk militant gruppe, som elsker å ta små jenter til fange, som de behandler på sin spesielle måte. Terroren blir mer synlig og kommer nærmere. En skremmende utfordring for verdenssamfunnet.

Jada, verden er rå og brutal, og krig har aldri spart sine offer uansett om motstanderen er sivil eller militær.

Framtiden derimot er dyster hva ondskap angår. Fordi det er stadig flere offer rundt om i verden som blir mishandlet, torturert og drept. Ikke av terrorister eller soldater på jobb, men av vanlige mennesker som tar loven i egne hender. I India voldtas mange unge kvinner hver eneste dag. Ikke bare i India, men over hele kloden.

I India er det verst, her voldtas en kvinne hvert femte minutt og ingen gjør noe med det. Det er problemet. Så lenge voldtekt aksepteres vil denne trenden økes og spres til andre verdenshjørner. Snart aksepteres det også i Europa, voldtektsmenn blir ikke tatt og vi får lovløse tilstander også her hjemme.

Vanlige menn må gjøre noe med egne holdninger og respektere kvinner som selvstendige individ. Om du er kvinne eller mann, og enig i at denne utviklingen ikke kan fortsette. Vær snill og del dette innlegget slik at indiske kvinner, og alle andre kvinner i verden – får den respekt de fortjener.

Kan vi la dette skje i India, kan vi vel begynne å overse det i Norge også?

For ofret, er det aller verste at ingen ser ut til å bry seg. Gjør du?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – ny manager på vei ut!

Newcastles Steve McClaren har hatt en grusom sesong. Laget ligger under nedrykksstreken og det brenner på dass for Nord-Englands største...

Game of Thrones – sesong 6, de første bildene …

https://www.youtube.com/watch?v=CuH3tJPiP-U https://www.youtube.com/watch?v=OmrA8nOZF2Q https://www.youtube.com/watch?v=IxI8aPISq8I Helter kommer, helter dør, helter består. Game of Thrones sesong 6 nærmer seg. Det gode mot det...

Lukk