Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien – hver eneste dag. Jeff Bezos håver inn enorme summer på at mennesker over hele kloden sitter mer hjemme grunnet Covid-19. Hva kunne du ha gjort med en formue på 140 milliarder dollar?

Selskapet Amazon er et amerikansk IT selskap som driver elektronisk handel over internett. Som norske Finn.no, bare svært mye større. Jeff Bezos (56) er grunnleggeren som i flere år har tjent enorme beløp på at mennesker har valgt å handle hjemmefra. Da viruset spredt seg og verden stengt ned – gikk omsetning rett til værs.

Lest? Slik varer pengene gjennom sommerferien

Siden vi ble kjent med viruset har Amazon økt omsetningen med 57 prosent. Amazon har nemlig revolusjonert netthandelen og gjort denne industrien til en av de mest lønnsomme markedene i verden. Her hjemme øker også handelen via nett, men det er ikke like store summer i sving som i USA. Selskapet Amazon tjener penger på en global omsetning.

Omsetningen øker

Jeff Bezos og selskapet hans gjør gode penger på verdens største humanitære katastrofe, ved å sende alle typer mulige varer til mer enn hundre land. Amazon sender elektronikk, klær, ansiktsmasker, sko, klokker, sminke, kjøkkenutstyr og kontorrekvisita til alle verdenshjørner. Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien.

Tallenes tale for andre kvartal for digre Amazon er deilig lesning for styrtrike Jeff Bezos.

Pengenebingen blir større for hver time av dagen. Nettsalget økte med 40 prosent på årets to første kvartaler, fra 2019 til 2020. Fra $63 milliarder til $89 milliarder. Legger vi til grunn at dollaren ligger på 9 mot norske kroner, forstår de fleste at det er betydelige beløp i sving.

Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien

Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien og vil fortsette å tjene enda mer, all den tid pandemien er her. Ingen vet resultatet av Coroanvirusets spredninger, en “bølge to” ser ut til å være i gang. Det gjør Amazon som selskap enda større og Jeff Bezos enda rikere.

Nordmenn og Lotto

Vi nordmenn er kanskje kjent for å være glad i penger, men vi er litt mer glad i veldig mye penger. Vi ser for oss telefonsamtalen med Norsk Tipping og hva vi skal gjøre, hva vi skal kjøpe og hvem vi skal dele formuen med – den dagen vi vinner den store Lotto-potten.

Kjenner du deg igjen?

Det er selvsagt naturlig å tenke ut over hva vi faktisk har i banken, fordi mye penger gir så store muligheter, men også frihet. Frihet til å gjøre hva vi egentlig vil i livet. Reise, investere, gi vekk, gjøre andre glad, gjøre seg selv lykkelig gjennom å investere i det man har tro på. Flytte til drømmeboligen, kjøpe drømmebilen, og flytte sammen med drømmemannen – eventuelt drømmekvinnen.

For de fleste blir det dessverre med drømmen. Men det er heldigvis gratis – det å drømme.

Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien, fordi folk flest, verden over – er livredd Coronaviruset og holder seg hjemme. Forståelig nok. Og handler på nettet, fra sofaen.

Private problemer

Jeff Bezos er verdens rikeste mann, men garantert ikke verdens lykkeligst av den grunn. Han har alt han behøver og vell så det. Han har digre luksusboliger, flere biler og sannsynligvis privatfly. Men 56-åringen er også skilt, han har også fått en nakenbilder-sak i fanget, kanskje har han også andre bekymringer når han kryper inn i silkelakene sine.

Verdens rikeste øker formuen grunnet pandemien
Jeff Bezos er verdens rikeste mann med god margin Foto: Wikipedia.org

Selvsagt medfører den endel utfordringer å ha uhorvelig mye penger. Da Jeff skilte seg fra kona, forfatteren MacKenzie Tuttle i januar i fjor, gav han fra seg 25 prosent av aksjene i Amazon, til en verdi av pene 35,6 milliarder dollar. Snilt. Men i det øyeblikket skilsmissen ble kjent, fikk rikingen vite at tabloidavisen National Enquirer, hadde mottatt pikante bilder. Sent fra hans elskerinne, Lauren Sanchez. Kjedelig.

Uansett problemer, utfordringer, trusler og motgang. Har du en formue på billioner av kroner, har du råd til å kjøpe deg god støtte gjennom knallgode advokater. Selvsagt bør Jeff Bezos og hans like, forretningsmenn og kvinner som tjener mye penger, holde seg til lovverket. Det betyr som kjent ikke at man aldri møter på vanskeligheter, enten profesjonelt eller privat.

I ÅR 2000 startet Bezos romfarts-selskapet Blue Origin. Jeffrey Jorgensen, som han er døpt, ble født i New Mexico, i samme by der verdens beste TV-serie, Breaking Bad er spilt inn, nemlig Albuquerque. Og Bezos har en rolle i Star Trek Beyond.

Alle piler peker oppover for verdens rikeste mann som øker formuen grunnet pandemien. Men lykke kan ikke kjøpes for penger. Eller? Kan det kanskje det?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du tror neppe det du ser

Du tror neppe det du ser når verden er mer ond enn god. Det skjer over hele verden i stadig...

Lukk