Verdens ti mest anerkjennende selskap. Din første tanke er nok, kan det være noen norske blant disse? Nope. Ikke svenske heller. Man må til USA hvor alt er større, mektigere og rikere. Og vi skal ikke dvele noe mer ved det enn å begynne på tiendeplass. Et selskap du kjenner godt, som du kanskje betaler penger til selv også.

Estimated reading time: 7 minutter

Fellesnevner for alle disse ti selskapene er at de er notert på Wall Street, de har solid økonomi og har et godt renommé.

Underholdning og retails

10. Netflix

Et av verdens mest populære selskap, en anerkjent strømmetjeneste også for oss nordmenn, med mer enn 220 millioner abonnenter over hele kloden. Men det er malurt i begeret. Konkurransen blant denne type virksomhet er knallhard. Netflix har falt seksti prosent i år, og i juni ble 300 ansatte oppsagt.

Det skal jobbes lenge og hardt i strømmetjenesten for å opprettholde 10.plassen på denne eksklusive listen,

9. Amazon.com

Dette er selskapet til Jeff Bezos, verdens rikeste mann med jevne mellomrom, når Amazon-aksjen stiger på børsen. Det har den gjort det siste året, men har falt tilbake i sommer. Verdens største nettbutikk, som Komplett ganger én million.

Les også: Tilbehør til dine digitale enheter

Ikke til å unngå at også her har det vært kontroversielle overskrifter i lang tid. De ansatte i Amazon er misfornøyd med både lønn og arbeidsforhold, men det er kanskje ikke rart i et så stort selskap. Forretningsmodellen og antall brukere/ kunder er enormt, verden over. Noe som gjør at Amazon tjener mye penger.

8. Nike

Nike er blant de største sportskjedene i verden, også godt kjent blant norske forbrukere og kunder. Dette amerikanske selskapet ble stiftet av friidrettsmannen, Phil Night og hans trener Bill Bowerman.

Nike har solgt joggesko, treningsklær og fotballer gjennom flere tiår, verden over. Selskapet er registrert i 170 land, og sees sammen med konkurrenten Adidas på, som verdensledende i markedet. Nike har også i lang tid vært anerkjent for sin innovasjon og kreativitet.

Verdens ti mest anerkjennende selskap – er selskap som over tid har gjort seg rik og berømt – over hele kloden.

Verdens ti mest anerkjennende selskap

Disney og flyselskap

7. Delta Airlines

Verdens nest største flyselskap etter American Airlines, er Delta Airlines, men mer anerkjent. Ikke er det størst i antall passasjerer heller, men det er kundetilfredsheten blant de reisende verden over, som gjør Delta Airlines til meget god butikk.

Selskapet har flyruter over hele USA, Europa, Latin-Amerika, Karibien og Asia.

Selskapet fikk negativ omtale når de i 2017, dro en vietnamesisk/amerikansk lege, ut av flyet, mot sin vilje. Så har de utvilsomt fått sitt renommé på fote igjen etter denne fadesen.

6. The Walt Disney Company

Et selskap som egentlig ikke trenger noen introduksjon som taler for seg selv. Disney er verdenskjent gjennom sine kjente figurer som Donald, Mikke Mus og Langbein. Men også for sine fantastiske filmer og nå også Disney pluss (Disney+) som egen strømmetjeneste.

Disney, as a company, seems to have a new lease on life with the launch of Disney+, which has been a massive success so far.

Finance.yahoo.com

Disney er ifølge mange investorer blant de tryggeste aksjene i verden. Fordi Disney er et bunnsolid selskap som tjener mye penger – på en lang rekke produkter og har gjort det lenge. Selskapet, som ble grunnlagt av Walt Disney tidlig på 20-tallet, er utvilsomt verdens største underholdningsselskap. Og også det mest anerkjente.

Internett

5. Alpahbet

Et gigantkonsern som kanskje ikke er like kjent for nordmenn som det er i USA. Men Alphabet eier selveste Google, så du kan jo tenke deg hvilke summer som er i omløp her. Ingen kødder med Google, ei heller Alphabet.

Google som selskap har milliarder av dollar i omsetningen, er blant de beste stedene å jobbe. Og har en arbeidskultur som gjør at de ansatte blir værende i selskapet. Alpahbet hadde en omsetning på $258 milliarder i 2021.

Verdens ti mest anerkjennende selskap hvor Alpahbet har kun fire selskap foran seg på listen.

De fire får du her og nå, på Vargas12.com.

4. Salesforce

Det er fortsatt på nett det skjer. Google er allerede nevnt gjennom Alphabet. Salesforce er kanskje ikke så kjent i Norge, det heller. Men det kan gjerne sammenlignes med “skyen” du lagrer minnet for bruk på nettet.

Salsforce er eid av Oracle. Et selskap som raskt har blitt blant de største og rikeste i verden. Selvsagt med en global kundemasse, all den tid alle som har tilgang til internett, kan bruke Salesforce. Selskapet er verdsatt til $153 milliarder.

Top 3 i verden

3. JP Morgan Chase & Co

USAs største og mektigste bank. JP Morgan Chase & Co er et anerkjent forretningsimperium. Med inntekter på nær $122 milliarder i fjor er lett å forstå at denne banken er så mye mer enn en bank.

JP Morgan Chase & Co er sett på som det beste stedet å jobbe for ferske økonomi-studenter. Og banken sees på som svært militær-vennlig, all den tid regjeringens forsvarsbudsjett er det største i verden.

JP Morgan er også viktig for den amerikanske finansielle industrien, generelt og Wall Street spesielt.

2. BlackRock

Her er det kanskje for oss nordmenn, nok en ukjent aktør i det globale markedet, men BlackRock er et kapitalforvaltningsselskap. Ekspertise under ett tak, som spesialiserer seg på å forvalte andres penger, kort sagt. Verdsatt til $10 billioner.

For å oppnå best mulig avkastning i finansmarkedene og til å utnytte ekspertisen til profesjonelle pengeforvaltere, kan investorer plassere penger hos et kapitalforvaltningsselskap. Det er ansvaret for investeringsledelsen, først og fremst porteføljeforvalteren, å forsiktig investere penger på vegne av klienter.

Helpleft.com

BlackRock er ansett som å være den mest attraktive ideelle arbeidsgiveren i kapitalforvaltningsindustrien i USA. Intet mindre. Og selskapet scorer høyt på Bloombergs likestillingsindeks.

1. Vinneren er: American Express

Verdens mest anerkjente produkt, American Express.

Et kredittkortselskap, faktisk, men ikke hvilket som helst selskap. American Express scorer svært høyt på kunde-tilfredshet, nøyaktighet og service. Kredittkortselskapet har en rekke rike personligheter på sin lange kundeliste.

American Express tilbyr også kundene et fordelsprogram som er så eksklusivt at amerikanske selskap benytter seg av de. Selskapet er også kjent under navnet, AmEx, som grunnlagt så langt tilbake som i 1850. Et av selskapene som legges til grunn for de 30 selskapene som danner velkjente, Dow Jones på Wall Street.

American Express hadde en omsetning på $43,66 milliarder i 2021.

Kilde: Finance.Yahoo.com

Vargas

Pin It on Pinterest