I følge sterke rykter i England, skal representanter for skakk-kjørte Leeds United være i forhandlinger om et mulig eierskifte. Den australske skuespilleren, selveste Russel Crowe som er selvutnevnt Leeds-fan, skal være interessert i et kjøp. 

– Som mange vet, har Leeds United tusenvis av fans i Norge og mange andre deler av verden. De har ofte mer enn 20.000 tilskuere på hver hjemmekamp. Så sent som for få år siden, var det nær 40.000, enda lager spilte på nivå tre. Dessverre tyder mye på at tålmodigheten er i ferd med å renne ut. Forståelig nok.

– Den tidligere storklubben som kom så langt som til semifinale i Champions League i sesongen 2000/ 2001. Året før hadde Leeds overrasket de aller fleste med en fantastisk tredjeplass i Premier League, noe som gav Yorkshire laget plass i den gjeve europacupen.

Siden har det gått den veien høna sparker med den tradisjonsrike klubben.

– For under manager David O’Leary spilte de helhvite glimrende fotball og hadde et godt lag med Rio Ferdinand, Robbie Keane, Olivier Dacourt og Mark Viduka på laget, gode, men dyre spillere. Eier på den tiden var beryktede Peter Ridsdale, som brukte penger som ti fulle sjømenn på en gang. Han ville få Leeds opp og fram, men på feile premisser.

Grådige eiere, elendig sportslig ledelse og manglende investeringen har vært gjennomgangsmelodien på Elland Road de seneste årene.

The East Stand, Elland Road

Jim Moran via Compfight

En ting er å investere, noe helt annet å kaste penger etter folk. Grådige folk som kunne så økonomisk vinning og ingen tanker for klubbens framtid. Onde tunger nær Leeds United, hevder at klubben i en periode betalte lønn for hele fem forskjellige managere som hadde fått sparken etter dårlige sportslige resultater, i tiden under- og etter tiden med Ridsdale som sjef.

– Både nevnte David O’Leary,  Terry Venables, Peter Reid, Eddie Gray og Kevin Blackwell hadde fallskjermer og skyhøye lønninger som klubben måtte betale for, lenge etter at alle disse forlengst var borte fra legendariske Elland Road. At klubben fortsatt eksisterer er mer av gammel vane enn av ryddig økonomisk struktur.

Elendigheten fortsatte i 2003/2004 da Rio Ferdinand ble solgt til Manchester United, pga økonomiske problemer og Leeds rykket like godt ned fra Premier League, siden har problemene bare fortsatt. Flere eiere har forsøkt å få klubben tilbake på fote, men uten å lykkes.

Grådige investorer som Ken Bates og og en rekke forskjellige investeringsselskap har nesten ødelagt alt for Leeds United.

Verst var situasjonen i 2007/2008 da Leeds måte starte sesongen i League One (nivå tre i England) med hele 15 minus poeng.

I 2010 ble det endelig en lite opptur, da kom opprykket til Championship, under ledelese av manager Simon Grayson. Men gjett hvem som fortsatt satt som eier? Ken Bates. Mannen som er mer hatet enn noen fotball-eiere i hele verden, utvilsomt.

Den eneste sportslige oppturen for en hardt prøvet Leeds-fan var at de slo Manchester United ut av FA-cupen 3. januar 2010.

I 2012, neste opptur, Ken Bates selger alle sine aksjer i Leeds United til GFH Capital, et investorselskap med base på Dubai. Endelig lys i tunnelen for de trofaste på Elland Road? Nope! Masse rot med elendig økonomisk styring og liten sportslig suksess ender med at araberne selger klubben etter kun to år, til italieneren Massimo Cellino og selskapet hans, Eleonora Sport.

Massimo tar over Leeds United i april 2014, og allerede i oktober samme år har tre nye managere fått sparken på Elland Road. Neil Redfearn, som var assistentmanagere til de fire siste managerne, har nå hovedansvaret. Leeds ligger midt på tabellen i Championship.

Ikke en gang en australsk skuespiller kan kjøre klubben mer på ræva enn de fem, seks siste eierne har klart. Vi tipper Leeds-fansen takker ja til å få Russel Crowe som ny eier til sin elskede klubb.

 

Kilde: Worldsoccertalk.com

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gleden av åttitallets minner

Du har kanskje ikke levd så lenge at du husker noe fra åttitallet? Da hockey-sveis og skinnbukser var populært, hvite...

Petter Northug- VM-konge og svenske helt!

Petter Northug er minst like stor helt i Sverige som i Norge. VM-kongen fra Falun har vunnet det som var...

Lukk