Som foreldre har man ansvaret for egne barn til de er 18 år. De færreste vet hva de håpefulle faktisk driver med på nett eller via mobiltelefon. De fleste foreldre er naive og tror kun det beste om sine barn.

Det ligger i foreldres natur å være svært naiv når det kommer til meninger om egne barn.

– Alle som har ansvaret for barn under 18 år har et forpliktende ansvar i å sette seg inn i de unges nettvaner, hvem de omgår og hva fritiden brukes til. Dessverre så er det stadig fler omsorgspersoner som ikke bryr seg og lar de unge gå for lut og kalt vann.

– I en undersøkelse gjort av Sentio Research for Medietilsynet kommer det fram skremmende tall. 34 %  i aldersgruppen 13-16, har brukt internett til å se på nettsider med seksuelt/pornografisk materiale.

Foto: BA.no

– Internett er et fantastisk verktøy som kan brukes til det meste, men også misbrukes. Nettopp derfor bør foreldre, lærere og andre som har ansvaret for barn som bruker nettet gi god opplæring og mane til fornuftig nettvett.

Selvsagt vil de unge være nysgjerrig på hva som finnes, det betyr ikke at man eksempelvis skal ta bilder av seg selv naken for så å legge bildene ut på nett.

I den nevnte undersøkelsen kommer det fram at 9500 tenåringer mellom 13 og 16 år sendt nakenbilde av seg selv via Internett eller mobiltelefon. De færreste foreldre er nok klar over at deres håpefull velger å gå til slike drastiske valg.

– Ved å være tydelig, åpen, inkluderende og snakke med barna og vise de respekt, vil de forstå hvorfor det er lite smart å legge seg ut på den måten. De fleste bilder kan etterhvert fjernes fra nettet, men det kan ta lang tid å få gjennomført og innen den tid kan bildene være misbrukt av andre.

– Vær til stede for barna dine, lytt og snakk med de om det de er opptatt av. Sett grenser og ha faste regler for bruk av mobil- og Internett bruk. De fleste unge ønsker foreldre som viser at de bryr seg om de.

– Du som forelder bør forlange å se innom PC´n til sine barn med jevne mellomrom og ha en god oversikt i hvilket miljø de unge er i. Det er ofte blant venner man plukker opp dårlige og gode relasjoner, vaner og om de velger å gjør kloke eller dårlige valg.

Angrer du på at du har lagt ut bilder på nettet som du ønsker å fjerne, kan kanskje Slett meg.no hjelpe deg.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Amanda Todd tok livet sitt etter å ha blitt mobbet

Den kanadiske tenåringsjenta Amanda Todd (15) ble funnet død nærmere en måned etter at hun la ut en video på...

Justin Bieber og Nicki Minaj i splitter ny video!

Justin er kjent for å kødde med alle sine "Beliebers" med practical Jokes. Nå har verdens stjernen på ny lurt...

Lukk