Vet du hva plogging er? Du har sett skrekkvideoene i nyheten, om all plasten som finnes i havet. Fisk fulle av søppel, en hval smekk full av forskjellig plast.

En av våre viktigste matressurser er i ferd med å forsvinne. Tester viser at mye fisk inneholder mikroplast i store deler av verden.

Lest? Vi nordmenn kaster mest mat-avfall i verden

Havene må berges, vi er forpliktet til å gjøre noe, og ‘plogging’ er en viktig og riktig måte å gjøre det på. Og å gjøre godt for andre – i dette tilfelle naturen, er for mange den beste følelsen man kan få. kanskje du også vil forsøke?

Vet du hva plogging er?

Vet du hva plogging er?
Plast finnes over alt, tonnevis – over hele kloden  Foto: LYNNE CAMERON/PA

Kombinasjonen trening og plukking av søppel samtidig, brer om seg, verden over – endelig er denne fornuftige kombinasjonen kommet til Norge. Åpenbart en fornuftig ting å gjøre, som også er med på å gjøre verdenshavene mindre forurenset.

Do good, feel good

Abraham Lincoln

Søplet vårt skal ikke i vannet, det vet de fleste. Likevel er det mer enn 300.000 tonn søppel, som flyter rundt i vårt eget matfat. Snart er ikke maten fra havet spiselig, om vi ikke tar grep.

Vargas12.com har ikke for vane å stå på barrikadene for verken politikk eller miljøvern, men plasten i havet og på land ødelegger for så mange, både mennesker og dyr at vi føler oss forpliktet til å bidra på vår måte. I dag, eller i løpet av påsken bør du og vi ut på plogging-tur.

Lest? Spar penger – ikke kast mat!

‘Plogging’, er altså den nye store treningstrenden i England og USA, men det hele startet i Sverige i 2016. 

Alle vet det er sunt å løpe, kombinerer man turen med å bøye seg ned for å plukke det søplet man finner på veien, har man gjort noe viktig for naturen i tillegg til å bedre sin egen helse. ‘Plogging’ er in, og du bør ta del i denne deilige aktiviteten. Både for deg selv og for moder jord.

Sjekk ut emneknaggen ‘plogging’ på Instagram, få inspirasjon fra tusenvis av mennesker verden over som har kastet seg på denne nye trenden, putt en (plast)pose i lomma, fyll den opp med søppel på din neste løpetur, men husk – du kan gå også. Da finner du kanskje enda mer dritt som ligger og slenger.

Vi Plogges!

Kilde: NRK.no

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har påsken slått opp med Jesus?

Har påsken slått opp med Jesus? Religion er så mangt og for mange er det viktigere enn noe annet. Legger...

Menn flørter ikke mer …

Menn flørter ikke mer, dessverre! I etterdønningene av #metoo, har mange menn, særlig unge menn, satt bånd på seg til...

Lukk