Vi må snakke om Haaland! Plutselig har Norge en sjanse til å nå EM i fotball i sommer, om landslagssjef Lars Lagerbäck bruker superspissen hele Europa snakker om. Erling Braut Haaland spiller seg selv til overskrifter vi aldri har sett om en norsk fotballspiller – noen gang. Vi må snakke om Erling Braut Haaland.

Tenk hva han kunne ha gjort for Manchester United om Solskjær la et bedre tilbud foran 19-åringen.

Norge til EM?

Og tenk hva unggutten kan gjøre for Norge. Erling Braut Haaland ble ikke god over natta. Noen påstår å vite at han hoppet ned fra bordet på fødestuen og begynte å trikse med ball, men faktum er at vi har med et helt unikt fotballtalent å gjøre. Som kan bli så og som han selv ønsker. Heldigvis er han altså norsk.

Selvsagt kommer landslagssjefen til å bruke superspissen. Han kunne våge noe annet.

Tenk å få se Norge og 19-åringen som ikke blir 20 år før 21. juli, spille i EM om få måneder.

EM i fotball spilles fra 12. juni – 12. juli. Omtalte Haaland rekker altså å spille hele EM, for Norge, før han fyller 20 år. Og er han toppscorer i Champions League så kan han vel … ja, bare en tanke det er fristende å tenke. Først må altså Norge kvalifisere seg.

Vi må snakke om Haaland!

Mot stjernegalleriet til PSG, som har Neymar og Mbappé på lønningslista, var det kun en stjerne som skinte i Dortmund denne februarkvelden, han er norsk, er 194 cm med muskler og heter Erling.

Vi må snakke om Haaland!
Erling Braut Haaland (19) blir 20 år etter fotball-EM i sommer Foto: Wikipedia.org

Borussia Dortmund kjøpte gullkalven fra Bryne, fra Zalsburg. Tenk hvilken sum vi snakker om hvis han skal videre i sin karriere, hvilket han helt innlysende skal? Manchester United og Solskjær må ut med ti ganger så mye, som de kunne ha betalt før han reiste til Tyskland. Vi må snakke om Haaland! Er det rart vi snakker mye og ofte om Haaland?

Tirsdag kveld scoret Haaland mot PSG, et av verdens dyreste stjernegallerier, finansiert av Qatars oljepenger, med ett eneste formål: å vinne mesterligaen. PSG hadde sluppet inn to mål på seks kamper i denne turneringen før i kveld, begge borte mot Real Madrid.

NRK.no

Heteste spisstalentet

Erling Braut Haaland er sannsynligvis det heteste idrettsnavnet i Norge, noen gang, uansett idrett. Allerede. Å være best i fotball, setter deg i en viss bås. Bare spør Lionel Messi. Erling Braut er ikke best i verden ennå, men han er best i Champions League, og han gjør mange mål på få kamper, mot de beste.

Slikt skaper store overskrifter ute og hjemme. 19-åringen er det heteste spisstalentet i verden.

29 mål på 39 kamper og den første spilleren i historien, som gjør mål for to klubber i Champions League i samme sesong er nesten umulig å forstå. Og Haaland har allerede gjort 11 mål på 7 kamper for sin nye arbeidsgiver som ser ut til å fått en ny helt. Dortmund-fansen elsker den norske spissen. Naturligvis.

Til Ullevål i mars

Borussia Dortmund var i utgangspunktet knapt en outsider til å vinne Champions League denne sesongen. Med en Braut Haaland i knallform, og som scorer så hyppig som han gjør, uansett motstand – se ikke bort fra at “den gule ubåten” kan skyte seg til flere trofeer denne sesongen. Vi må snakke om Haaland!

Landslaget vårt skal ut i en meget viktig skjebnekamp mot Serbia 23. mars, i det som er play off-semifinale om plass i sommerens mye omtalte EM. En kamp som har vært utsolgt lenge, en kamp som spilles på Ullevaal Stadion, en kamp Haaland gjerne vil score mål i og sende Norge et skritt nærmere – et viktig mesterskap igjen.

Fasiten

Om du er far, mor, trener eller vil anbefale unge talenter til å spille fotball. Be de unge om å se på unike Erling Braut Haaland sin ferdigheter på fotballbanen. Han er selve symbolet på hva en god spiss skal gjøre og til riktig tid.

Erling Braut Haaland snakkes og skrives det om ofte nå – det er fordi han er selve fasiten. Svaret på hvordan det skal gjøres å score mål. Han er rask med og uten ball, skyter hard, plasserer seg riktig og treffer målet når han skyter. han er uredd og sulten på mer.

Vargas12.com vil følge med på Erling Braut Haaland i dagene, ukene, månedene og årene som kommer.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tom Hagen i søkelyset?

Tom Hagen i søkelyset? Kanskje er det ikke så rart heller, etter at hans mye omtalte kone, Anne-Elisabeth Hagen forsvant...

Lukk