[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cGcBA5_jmVA[/youtube]

Det australske folket skjelver. En syklon som vil ha kategori 5 i styrke ( 5 er det meste) vil treffe kysten i løpet av det nærmeste døgnet. Her er det bare å komme seg unna for de som har livet kjært.

Kraftig vind og regn preget onsdag kystområdene i Queensland mens syklonen Yasi nærmet seg. Den er ventet å treffe land mellom Cairns og Innisfail før kvelden.

Yasi regnes som en storm av kategori 5, den kalles en «monstersyklon» av australske medier og kan bli det kraftigste uværet som rammer Australia siden 1918.

Flere titusen mennesker har evakuert hjemmene sine, mens de rundt 20 tilfluktssentrene i området er fulle av mennesker. De som ikke hadde evakuert onsdag, burde heller ikke gjøre det, understreket delstatsministeren Anna Bligh.

– Ingen bør dra hjemmefra nå. Folk må søke ly der de er, sa Bligh.

I Norge har vi ikke sykloner, heldigvis, vi kan få kraftig storm men det er heller sjeldent. Det Australia skal få smake på nå er helvetes forgård. Her vil det bli ødeleggelser for uante millioner kroner, det er bare å håpe på at liv ikke vil gå tapt.

Det vil garantert ta tid å å få oversikt over ødeleggelsene syklonene forårsaker-

Skolene i Queensland stenges ut uken, og flere hundre sykehuspasienter blir sendt med fly til tryggere områder. Fagfolk kan ikke si om delstaten noen gang i nyere tid har vært rammet av et verre uvær.

Norske Marit Bjerkås (25) fra Berkåk i Sør-Trøndelag sitter værfast i byen Airlie Beach i Queensland. Hun forteller at stemningen er spent.

– Folk er veldig redde. Mange går rundt og skriker og vet ikke hva de skal gjøre, sier hun til VG Nett.

 

 

Bjerkås og hennes reisefølge gjør nå de siste forberedelsene før det braker løs. De har fått beskjed om å holde seg innendørs, og oppholde seg i det minste rommet i huset.

– Vi har hamstret tørrmat. Nå ligger vi på hostellet og bare venter. De har en evakueringsplan, og vi er klare til å bli evakuert, sier hun.

 

 

Australia har millioner av klodens forskjellige dyrearter i sin fauna- hvor mange av disse vil forsvinne etter denne syklonen vet ingen-


Den eneste «redningen» man kan håpe på nå er at syklonene dreier og går ut i havet igjen, uansett vil mye av den treffe Australias vakre kyst-

Vi kan ikke annet enn å håpe på at hele kontinentet ikke forsvinner fullstendig-

 

 

Vargas

 

 

Kilde

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.541676–kommer-att-ta-hela-natten

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10021541

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10013929

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4016125.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pengegaloppen som ødelegger fotballen

Jeg mener det er direkte galskap når fotballklubber er villig til å betale nærmere en halv milliard kroner for en...

Ikke slank deg!

  Hvis du nå etter masse deilig mat i jula føler behov for å gå ned i vekt så er...

Lukk