[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lKyU6dqrbWE[/youtube]

ADVARSEL- STERKE BILDER!!!

Hva skal til for å hugge hodet av et annet menneske? I rus er en ting å ha det som jobb noe annet- Men du er rimelig på feil side av all sunn fornuft og handling når du er i stand til å gjøre noe sånt-

Og i land som Saudia Arabia er dette en vanlig avstraffelse for de som har begått en alvorlig forbrytelse-

Folk er nyskjerrige. De stimler sammen i tusen tall på Riyad store åpne plass utenfor Saudia Arabias hovedstads største moske´- 

Saudia Arabia er ett av svært få land som fortsatt utfører henrettelser offentlig, selv om antallet halshugginger går nedover. Henrettelsesstedet i hovedstaden Riyadh går på folkemunne bare under navnet «Chop Chop Square».

Ifølge Amnesty International har Saudi Arabia henrettet 19 mennesker i år mot rundt 70 i fjor. I 2008 var det hele 102 henrettelser.

Prosedyrene når en dødsdømt skal møte sin skjebne, er at bøddelen med sverdet stiller seg opp. De som skal vaske plassen i etterkant, gjør seg også klare.

Den dødsdømte blir deretter fortalt at han har syndet og derfor er skyldig i sin egen snarlige død. Han må fremføre «La ila la Allah» – muslimenes trosbekjennelse. Om han er for nervøs til å fremføre den, får han hjelp av bøddelen.

Dødsstraff er en helt vanlig avstraffelse i det svært så vakre men lite gjestfrie landet- Den oljerike nasjonen som er et av få arabiske land som har kongedømme, har svært strenge lover og regler der alkohol blant annet er strengt forbudt-

 Menneskerettighetsorganisasjoner, som Amnesty International og Human Rights Watch, har gjentatte ganger uttrykt bekymringer angående menneskerettigheter i Saudi-Arabia, bekymringer som har blitt avfeid av den saudiske regjeringen. Saudi-Arabia er det eneste landet i verden der kvinner ikke kan kjøre bil eller stemme ved valg. Det praktiseres også dødsstraff for homofile.

NRK´s Sidsel Wold i Riyad- forteller:

«Jeg har hørt at ikke-muslimer blant publikum dyttes frem, slik at den dødsdømte skal se en hedning før dødsøyeblikket, noe som skal sikre ham en plass i helvete.

Enkelte ganger er den dødsdømte så redd at vedkommende verken kan sitte eller stå ordentlig, det vanskeliggjør jobben, opplyser bøddelen nøkternt. Tidligere var det lov å bruke pistol i avrettingen, men dette er nå forbudt.

Bøddelen kan fortelle at om han henretter fire, fem, seks stykker etter hverandre, går det på rutine. Han trenger ingen pauser mellom henrettelsene.

Også Abdulla Al Beshi’s far var bøddel, og nå lærer han opp sønnen til å arve dette noe spesielle yrket.

At jeg eventuelt blir brakt frem til første rekke og skal se blodbadet på nært hold og i tilfelle medvirke til at en fallen sjel ikke får nåde, men sendes til evig pine,

Ja, det gjør meg ganske uvel.»

Man kan ikke annet enn å bli skremt bare av tanken- En flaske god rødvin glemt i kofferten. Man blir dradd ut av hotellet og bort på » Chop Chop square » før man rekker å skjønne hva som er i ferd med å skje- Et forferdelig land, med grusomme lover- Her har Amnesty International en enorm jobb å gjøre!

En sterk kontrast til luksusfengslet i Halden, med flatskjerm på hver celle…

 

http://www.amnesty.no/

 

Men i mange andre land der avstraffelser finner sted- er det ofte man dømmer folk til døden uten nevneverdig rettferdig rettergang.

 Det øverste Råd styrer det meste. Der av en sjeik for hver av de 7 emirater-  Det er de elste, presteskapet, og diktaturet som bestemmer og du kan bli halshogd i Saudi Arabia for å ha tatt med alkohol inn i landet. Hvilket er strengt forbudt.

Og du kan bli hengt eller steinet i f.eks Iran og Irak for forselser som ikke ville vært i rettsapparatet her i Norge- I Iran er det ayatolla Ali Khamenei som er øverste leder- http://www.dagsavisen.no/utenriks/article422328.ece

Og Irak er det blit lengre mellom selvmorsbomberene- men Irak er fortsatt et land i krise, helt ut av kontroll- Til tross for at mange av de øverste lederene i Al Qaida nettverket er tatt, likvidert eller forsvunnet-

Irak styres av President Jalal Talabani- 

Som statsoverhode har Talabani arbeidet for å samle Iraks ulike etniske og religiøse grupperinger. Han har også drevet aktivt diplomati i verdenssamfunnet.

Som første kurder noen sinne har han deltatt under samlinger av statssjefene i den arabiske liga. Han har flere ganger besøkt Ankara for å forhandle med tyrkiske myndigheter, og har vært en hyppig gjest i Washington såvel som i Teheran.

4. august 2008 gjennomgikk Talabani, som lenge har hatt dårlig helse, en hjertoperasjon ved Mayo-klinikken i Minnesota.

Dette handler om religion… Religionen tar livet av fler enn den frelser….

– Iran planlegger å gjennomføre henrettelsen mens vi feirer jul. Dette er kynisk misbruk av julen, mener menneskerettsaktivist Mahmood Amiry-Moghaddam.

Ifølge meldinger fra Iran skal Habibollah Latifi, en kurdisk politisk fange, henrettes søndag 2. juledag, varsler Iran Human Rights-

Og han er ikke den siste-

Også i USA henrettes det stadig flere mennesker, og flest i Texas-

Hvem kan stille seg til rett over og ta andres liv?

ER DU FOR ELLER I MOT DØDSSTRAFF?

 

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10012914

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10020421

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
En hilsen til mine lesere…

  Jeg ønsker dere alle                           en riktig GOD JUL og et fredfullt Nyttår! Vargas                                     

Swingers- SEX og kåthet i felleskap

    Det er vikitg å gjøre hva man kan for å gjøre sin kjæreste/ partner fornøyd- Så også i...

Lukk