En historisk seier for de homofile og lesbiske. Og homofobene (Republikanerne) gremmes.

USA har ofte fått kritikk for at homofile ikke får tjenestegjøre i hæren, med mindre de ikke forteller om sin legning. Regelen, kalt «Don’t Ask, Don’t Tell» i USA, ble innført da Bill Clinton var president på 1990-tallet, og er blitt videreført med George W. Bush.

I valgkampen sin lovet Barack Obama at han vil ta grep for å få regelen fjernet. Han sa så sent som i sin «State of the Union»-tale i januar i år at 2010 skal bli året da homofile kan tjene fedrelandet sitt uten å måtte leve i det skjulte.

Det som for norske soldater har vært helt normalt og vanlig- for de fleste kvinner og menn, er endelig også » normalisert » i USA. Det vil si, det blir aldri normalt å være homse i dobbeltmoralens mekka- Amerikanere generelt er svært homofobe og de som går inn i den amerikanske hæren som åpen homofil eller lesbisk, kan riskikere å bli æreskjelt, mobbet og trakassert-

En liten lovendring endrer ikke folks instilling til homofile og lesbiske over natten uansett-

Meningsmålinger viser at amerikanere flest støtter homofile i hæren, men republikanske politikere, deriblant tidligere presidentkandidat John McCain går sterkt imot endringen. For bare noen uker siden ledet han en såkalte filibuster, en uthalingstaktikk som hindret behandling av spørsmålet i Senatet.

Også  i Norge er det gladdager for lesbiske og homofile. «Gayparade» eller skeive dager som det kalles, går i Oslo 25.juni. Med Audun Lysbakken i spissen for det hele.

Jeg har deltatt noen ganger tidligere og i år skal jeg gå først i toget som homominister. Det gleder jeg meg til, sier likestillingsminister Audun Lysbakken.

 

De som rekrutterer bør informere søkerne om at rettens avgjørelse kan reverseres når det gjelder Don’t Ask, Don’t Tell-regelen, sier talskvinne for forsvarsdepartementet, Cynthia Smith.

Din legning kan ikke fortelle noen om hvor kvalifisert du er som soldat- hverken i USA eller andre steder, her er det bare innstillingen til politiske ledere som må endres- og det har det endelig gjort nå!

USAs forsvarsdepartement Pentagon har derfor gitt rekrutteringskontorene rundt i landet ordre om å begynne å ta imot søknader fra homofile.

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Voldtok og kledde seg i offerets undertøy

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QAIsxYj3E7k[/youtube] Steingale Russel Williams- Oberst i det Canadiske flyvåpnet, voldtok og drepe kvinner for så å kle seg i deres...

Kate Middleton – Verdens mest fotograferte kvinne

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3BncJtQlz94[/youtube] Kanskje ikke ennå. Men blir det bryllup mellom henne og tronearvingen i Storbritania prins William, så blir vakre Kate,...

Lukk