Journaliktikkekspert reagerer på at mediene valgte å ikke vise hele Breiviks propagandavideo. – Publikum mister et viktig premiss for å vurdere hvorfor Breivik gråt, sier Terje Angelshaug.

Terje Angelshaug, tidligere nyhetsredaktør i Bergens Tidende, kraftig på. Han underviser for tiden i journalistikk, blant annet ved Universitetet i Bergen, og mener det norske folk gikk glipp av noe som er viktig for å forstå massedrapsmannens reaksjon.

Video fikk Behring Breivik til å bryte sammen.

Aktor velger å vise denne filmen fordi man mener den er viktig for å forstå gjerningsmannens ståsted. Hans utbrudd, den følelsesmessige reaksjonen, blir det gjort et stort poeng av, men de som følger rettssaken gjennom mediene får ikke selv se filmen, og har dermed ikke mulighet til å vurdere hvorfor han gråt, sier Angelshaug til NRK.no.

I løpet av rettens første dag fikk man se et oppsiktsvekkende syn. Massemorderen med 77 mennesker på samvittigheten har menneskelige følelser og gråt i retten. Ikke fordi han angrer for det han har gjort, men fordi han tilsynelatende ble rørt av eget produkt.

Dette ble ikke vist i retten, det mener jeg er feil. Selvsagt vil jeg ikke være med på å spre hans propaganda. Men i demokratiets navn bør man selv få lov til å velge å se videoen som rørte terroristen til tårer.

Denne videoen er aldersbegrenset basert på retningslinjer for fellesskapet. Bør ikke sees av noen under 18 år.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinners ønskeliste, penger, sex og sjokolade

  Sjokolade gjør mennesker glade, og svært mange kvinner velger heller den enn sex om hun selv fikk velge.  Analysebyrået...

Lukk