[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=G4j4W-19IBY[/youtube]

Paraden ble søndag ettermiddag angrepet av demonstranter som kastet bensinbomber mot politiet i retning menneskemengden som toget i den serbiske hovedstaden. Minst 40 personer skal være skadet, hvorav to er politifolk.

Det er en skam at vi i 2010 skal oppleve opptøyer og vold fra regjeringsmakten pga sin legning- Det er en stor forbanna skam!

Demonstrantene ropte «Død over homofile» mens de forsøkte og trenge seg inn i paradetoget. Flere tusen politifolk har sperret av gater for at marsjen skulle forløpe så fredelig som mulig. Flere personer er blitt arrestert.

De siste dagene har Serbia vært preget av stor oppstandelse i forbindelse med homoparaden som arrangeres i dag. Den har vært offer for mye motstand, og i går ble det arrangert et protesttog mot å arrangere en slik parade i hovedstaden. Minst 10.000 personer deltok i protestmarsjen.

I Norge har vi heldigvis kommet lengre, men det er også stor motstand mot lesbiske og homofile her hjemme. Det må komme fra uvitenhet og dumskap etter min mening! La et hvert individ få lov til å ha seksuelt samkvem med hvem man vil og med hvilket kjønn man vil. Det er ikke mulig å ha et samfunn basert på å ha lover og regler for hvem man skal være sammen med-

I fjor ble et homofilt par overfalt på Grønland. I år tok de homofile bydelen tilbake.

– Dette er en stor dag for meg! Det er viktig at vi står på og viser at homofili er en menneskerettighet. Så, her kommer vi Grønland, sier Alexander Kalthaw-

Det er mer liberalt å være lesbisk og homofil i Norge enn noen gang- Og lurer du på om du skal komme ut av skapet nå? Gjør det nå! Bruk tiden fornuftig framover til å frigjør deg selv. Du vil få det så mye bedre enn å gå inne med følelser og redsel for hva som kan skje. Mister du venner, blir du støtt ut av nærmeste familie osv?

Jeg har ingen fasitsvar, men jeg tror de aller fleste vil støtte deg, forstå deg og respektere dine følelser. Det er ditt liv, gjør det beste for deg! Livet er for kort til å gjemme seg bort-

Det er sikkert ikke bare enkelt å være ung og usikker, heller ikke å være ung og sikker heller. Men dagens samfunn er mye mer åpent for, og forståelsesfullt for åpne lesbiske og homofile- Og siden det denne uken er skejve dager i Oslo så vil jeg slå ett slag for dere som ikke står fram, men har skapdøren på gløtt.

Hvorfor ikke bruke denne helgen til åpne livet ditt, ikke minst for din egen skyld?

Her er en glimrende nettside som kanskje kan gi deg noen tips og gode råd på veien:

http://www.skeivungdom.no/

Og møter du homofober, tilgi dem- de vet bare ikke bedre…

La de homofile og lesbiske få lov til å demonstrere i fred akkurat der det måtte passe de-

Hvorfor kan ikke de som har annene legningen enn hetrofil få lov til å leve ut sin legning? Hva er det med homofober som skal tre sine holdninger på andre! Det gjør meg forbannet!

 over 5000 serbiske politistyrker befinner seg i Beograd sentrum.

– Demonstrantene er anslagsvis 500, men de klarer å stelle i stand mye bråk – og jeg har observert mange voldelige situasjoner. Hvorvidt noen er kommet alvorlig til skade, kan jeg jeg ikke si noe om i øyeblikket, sier Kahrs.

Dette er den første homoparaden i Serbia siden 2001, da marsjen brøt ut i voldelige sammenstøter provosert fram av fra høyreekstreme homomotstandere.

En av aktivistene fra Obraz mener følgende er det beste mot homofili:

– Den beste medisinen de kan få er en kule i hodet, sier han.

En av de vakreste byene i Europa skal være sentrum for en homoparade som tusenvis av politifolk har fått i oppdrag å stoppe, med tåregass blant annet-

Serbisk politi har støtt sammen med demonstranter som prøver å forstyrre  en homoparade i den serbiske hovedstaden.

Ifølge BBC skal det ha blitt kastet både bensinbomber og steiner på væpnede politistyrker, og flere demonstranter har forsøkt å bryte seg gjennom sperringer som er satt opp for å holde aktivistene unna selve paraden.

Homofili er fremdeles svært tabubelagt i det religiøse og konservative landet, Serbia- dessverre!

Kilde VG.no

http://www.vg.no/sport/haandball/artikkel.php?artid=10033612

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10025383

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Robert Plant til Skavlan

Robert Plant til Skavlan. Vokalisten i Led Zeppelin Robert Plant - En stor gruppe- en fantastisk fyr. Låta "Stairway to...

Snart fri!

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-1cZ03aW2xE[/youtube] Sjakten er ferdig nå kan alle de 33 gruvearbeiderene hentes ut fra gruven 700 meter under jorden- der...

Lukk